Üç ay boyunca aralıksız öksürdü, hastaneye gidip röntgen çektirdiğinde herkesi şaşırtan o sonuç geldi

Aylardır öksürük sorunu yaşayan 5 yaşındaki çocuk, bir türlü iyileşmeyince aile tarafından hastaneye götürüldü. Akciğer röntgenini gören doktorların ağzı açık kaldı. Çünkü çocuğun röntgeninde akciğerine saplanmış metal bir yay görülüyordu. Acilen müdahale edilen çocuğun akciğerindeki yay çıkarıldı.

Üç ay boyunca aralıksız öksürdü, hastaneye gidip röntgen çektirdiğinde herkesi şaşırtan o sonuç geldi

Paraguaylı beş yaşındaki çocuk, ailesi onu doktorlara götürmeye karar vermeden önce Aralık ayından beri sürekli bir öksürükten muzdaripti. Olası bir neden aramak için kapsamlı kontrolleri yapılırken, sağlık görevlileri sol akciğerinde bir metal nesnenin ortaya çıktığını görünce şaşkına döndü.

Üç ay boyunca aralıksız öksürdü, hastaneye gidip röntgen çektirdiğinde herkesi şaşırtan o sonuç geldi - Resim : 1

TEDAVİ ALTINA ALINDI

Adı açıklanmayan çocuk ilk olarak Regional De Villarrica Hastanesinde tedavi altına alındı ​​ve daha sonra acil tedavi için Ulusal Solunum ve Çevre Hastalıkları Enstitüsüne nakledildi. Sağlık görevlilerinin 8 Mart'ta yayı başarılı bir şekilde çıkardıktan sonra gencin durumunun stabil olduğu söyleniyor.

Üç ay boyunca aralıksız öksürdü, hastaneye gidip röntgen çektirdiğinde herkesi şaşırtan o sonuç geldi - Resim : 2

AKCİĞER KAPASİTESİNİ AZALTTI

Dr Carlos Morinigo, yabancı cismin çocuğun akciğerine yerleştirilme zamanı ve bu süre zarfında verdiği hasar nedeniyle uygulanılan tedavinin ve müdahalenin karmaşık olduğunu söyledi. Bununla birlikte, Dr. Morinigo, akciğer kapasitesinde "muhtemel bir azalmaya" neden olmasına rağmen, delikanlı zamanla büyüdükçe kapasitenin muhtemelen düzeleceğini söyledi.

Üç ay boyunca aralıksız öksürdü, hastaneye gidip röntgen çektirdiğinde herkesi şaşırtan o sonuç geldi - Resim : 3

EBEVEYNLER DİKKATLİ OLMALI

Doktor, çocuğun ameliyatına ait görüntüleri sosyal medyada şu mesajla paylaştı: “Üç aydır öksürük. Daha önce hiç doktora götürülmedim. Zavallı küçük şey." Ayrıca ebeveynlere küçük çocukların yanında daha dikkatli olmalarını hatırlatarak, kalıcı bir sorun geliştirirlerse onları her zaman bir doktora götürmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Üç ay boyunca aralıksız öksürdü, hastaneye gidip röntgen çektirdiğinde herkesi şaşırtan o sonuç geldi - Resim : 4

YABANCI BİR CİSİM

Bu ayın başlarında, İspanya'nın Tías, Lanzarote kentinde beden eğitimi dersine giderken vurulan 17 yaşındaki bir kız çocuğunun kafatasından saçma saplandı. Klinikte, ilgilenen doktor, hastanın kafasında iki delik yarası ve bunlardan birine gömülü olduğundan şüphelenilen bir yabancı cisim fark etti. Röntgen ve BT taramaları yabancı cismin varlığını ve yaralanmanın boyutunu doğruladıktan sonra, doktorlar nesneyi sorunsuz bir şekilde çıkardı. Yabancı cisim, "basınçlı hava silahından çıkan mermi" olarak tanımlandı ve Tías Yerel Polisi memurlarına teslim edildi.

Üç ay boyunca aralıksız öksürdü, hastaneye gidip röntgen çektirdiğinde herkesi şaşırtan o sonuç geldi - Resim : 5

BİR DEĞİL İKİ TANE VARDI

İki yıl önce, Birleşik Krallık'ta Somerset'ten dört yaşındaki bir kızın, içinde bir yıldan uzun süre kalan 1 sterlinlik bir parayı yuttuğu bildirildi. Madeni parayı yuttuktan sonra, ailesi onu hemen röntgen çektirdi. Ama daha başka sürprizler de vardı. Röntgen, boğazında üst üste yığılmış iki madeni parayı gösterdi ve doktorlar, önceki madeni parayı bir yıldan uzun bir süre önce yutmuş gibi göründüğünü söylediler. O sırada annesi şunları söyledi: "Yemek borusunu daha fazla kesmeden çıkarmak istedikleri için onu çıkarmak için üç saatlik bir ameliyat geçirdi. Bir yıldan fazla bir süredir orada olduğunu düşünüyorlar, bu delilik."