Otel odasında skandal!

Portekiz'de birlikte tatil yapan üç kadın, otel odasının banyosunda gizli kamera bulunca hayatlarının şokunu yaşadı. Prize gizlenmiş kamera 24 saat kayıt yapıyordu.

Otel odasında skandal!

Rubee Woo isimli kadın 2 kadın arkadaşıyla birlikte Portekiz'de bir otel odası kiraladı. Yakın arkadaşlar daha önce okudukları benzer olaylardan etkilendikleri için odanın içine etraflıca baktılar ve kendilerini şoke eden manzara ile karşılaştılar.

Kadınları banyoda duş yaparken ya da çıplak haldeyken görüntüleyebilmek için özel olarak konumlandırılmış ve gizlenmiş bir kamera vardı. Gizli kamerayı bulduktan sonra olayı hemen polise bildiren kadınlar, çantalarını hızla topladıklarını ve anahtarları polise teslim ettikten sonra otelden ayrıldıklarını söyledi.

Her geçen gün artıyor

Kullanımı yasak olmadığı için herkesin direkt satın alabildiği gizli kameralar her geçen gün yeni formlarda karşımıza çıkıyor. Bir şapka, bir kalem, hatta basit bir küpe bile gizli kameraya dönüşebiliyor. Gizli kamera kullanılmasının herhangi bir cezası yok. Sadece kötü niyetle kullanıldığı takdirde yaptırımları var.

Nasıl korunabilirsiniz?

Gizli kameralardan korunmak sandığınız kadar kolay bir şey değil. Öncelikle dikkatli olmalısınız. Odadaki eşyaların özel alanlara bakıyor olması ilk şüpheleneceğiniz durum olabilir. Klasik tavana gizlenen kameraları bulmak daha kolay olabilir. Ancak prizlere ve eşyalara monte edilen kameraları bulmak oldukça zor. Bu yüzden alabileceğiniz en iyi tedbir güvendiğiniz yerlere gitmek.