Uçağın iniş takımları açılmadı! Faciadan kıl payı dönüldü

ABD'de bir uçak, iniş yapacağı sırada adeta facianın eşiğinden dönüldü. Uçağın iniş takımları açılmayınca kıvılcımlar yükseldi.

Uçağın iniş takımları açılmadı! Faciadan kıl payı dönüldü

ABD'nin Tennessee eyaletinde bir uçak, iniş takımları açılmayınca faciaya davetiye çıkardı. İçinde üç kişinin bulunduğu Boeing 757 tipi uçak, Chattanooga Metropolitan Havalimanı'nda pilotların tekerlekleri açamaması nedeniyle piste sürttü.

PANİK ANLARI YAŞANDI

Akşam saatlerinde yaşanan olayda, sürtünme nedeniyle çıkan kıvılcımlar anbean kaydedildi. Pilotlar, hava trafik kontrolörlerine "küçük bir sorun" yaşadıklarını ve bir sonraki hamlelerine karar vermek için havada zamana ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Sorunun iniş takımlarında olduğu tespit edilirken, acil durum ilan edildi. Pilotlardan biri, "Uçakta üç kişi var, yaklaşık 1.5 saatlik yakıtımız kaldı." dedi.

Pilot daha sonra havalimanı üzerinde alçaktan uçmak için izin istedi. Böylece yerdeki görevlilerin uçağın iniş takımının kapalı olup olmadığını görmeleri hedeflendi.

ABD'de iniş sonrası piste sürten uçak faciadan döndü

FACİADAN DÖNDÜLER

Washington Post'un haberine göre, bir hava trafik kontrolörü, uçağın iniş takımlarının görülemediğini söyledi. İnişe geçen uçağın piste temas etmesi sonucu çıkan yoğun kıvılcım, mürettebatı faciayla karşı karşıya bıraktı.

Pistte bir süre kayarak ilerleyen uçak, daha sonra durdu. İtfaiye ekipleri, uçağa müdahalede bulundu.