'Uçan sincap' operasyonu! Doğal yaşamlarından koparıldılar! Kaçak yollarla İstanbul'a getirildiler!

Nesli tükenen hayvanlar arasında yer alması sebebiyle CITES koruma kapsamında olan 2 uçan sincap kaçak yolla İstanbul'a getirildi. Büyükçekmece'deki hayvan dükkanı sahibi M.K.'nin Avrupa ülkelerinden tanesini 2 bin dolara getirdiği 2 uçan sincap İstanbul Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Ekipleri tarafından kurtarıldı.

Doğal yaşamlarından koparıldılar. Kaçak yolla İstanbul'a getirdiler. Güvenlik güçlerine yakalanmamak için ilaçla bayıttılar. CITES koruma kapsamında olan iki uçan sincap İstanbul Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Ekipleri tarafından kurtarıldı. Tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu'nun özel haberi...

Sibirya üzerinden getirdiler

Meraklılarına satılmak üzereyken yakalandılar. Nesli tükenen hayvanlar arasında yeralan iki uçan sincap kaçakçıların elinden kurtarıldı. İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri son zamanlarda internet üzerinden nesli tükenen ve CITES kapsamında olan hayvanların satışı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. 

Ekipler bir kişiyi takibe aldı

Büyükçekmece’de evcil hayvan dükkanı olan M.K.’nin Avrupa ülkelerinden tanesi 2 bin dolara sincap getirdiği bilgisi üzerine polis harekete geçti. M.K.’nin iş yerine yapılan baskında iki uçan sincap ele geçirildi. Nesli tükenen hayvanlar arasında gösterilen uçan sincapların sağlıksız bir ortamda olduğu tespit edildi. Meraklılarına satışı için bekleyen sincaplara el konuldu. 

Avrupa ülkelerinden getirildiği tespit edilen sincapların yolculuğu sırasında ilaçla bayıltıldıkları o şekilde bavul içinde yurda sokulduğu ortaya çıktı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü bünyesinde rehabilitasyon amacıyla muhafaza altına alınan sincapların, kurum protokolünün bulunduğu hayvanat bahçesinde yaşamlarını sürdüreceği öğrenildi.