Uçma yeteneğini kaybeden kuş kendine yepyeni bir meslek buldu. Kuşun yaptığı işleri görenler gözlerine inanamadı

Uçma yeteneğini kaybeden kuş kendine yepyeni bir meslek buldu. Kuşun yaptığı işleri görenler gözlerine inanamadı. Bir kerkenez kuşu, artık uçamaz hale gelince sanatçı oldu. Eğitimciler, resim yaptırmaya başladıkları kuşun ayaklarında boya varken tuvalin üzerinde koşmasını sağlamak için un kurtlarını kullandı.

Uçma yeteneğini kaybeden kuş kendine yepyeni bir meslek buldu. Kuşun yaptığı işleri görenler gözlerine inanamadı

Quechee'deki Vermont Doğa Bilimleri Enstitüsü, kurtarıldığı kasabanın onuruna Ferrisburgh adını alan kuşun, kırık bir kemik onu emekliliğe zorlamadan önce müzede uçuş elçisi olduğunu söyledi. Müzedeki çevre eğitimcileri Mal Muratori ve Lexie Smith, Ferrisburgh'un kemik kırılmasının, yasadışı bir evcil hayvan olarak yetiştirildikten sonra aldığı kötü beslenmenin yol açtığı hastalık sonucu olduğuna inanıldığını söyledi.

Uçma yeteneğini kaybeden kuş kendine yepyeni bir meslek buldu. Kuşun yaptığı işleri görenler gözlerine inanamadı - Resim : 1

UÇAMAYAN KUŞ RESSAM OLDU

Smith, Tennessee'deki American Eagle Vakfı'nda benzer bir gösteriyi gördükten sonra, artık uçamayan Ferrisburgh'un zenginleştirilmesi için resim kullanma fikrinin ortaya çıktığını söyledi. Eğitimciler, kuşun ayaklarında boya varken tuvalin üzerinde koşmasını sağlamak için un kurtlarını kullanıyor ve bu süreçte sanat eserleri yaratıyor. Ferrisburgh artık enstitüde kuşlar hakkında bilgi edinmek isteyen her yaştan insana yönelik resim dersleri veriyor.