‘Ücretsiz muayene’ vurgunu! Ünlü iş insanı ve 10 kişi tutuklandı

“Ücretsiz göz tansiyonu ölçeceğiz…” bu reklamın arkasından milyonlarca liralık vurgun çıktı. Göz hastaneleri bulunan bir şirket, devleti soydu. Vurgunun üzerinden yıllar geçti, devlet unutmadı. 8 yıl sonra, ünlü iş adamının da aralarında bulunduğu 11 kişiden vurgunun hesabı soruldu, hepsi tutuklandı. Devrim Tosunoğlu’nun özel haberi…

Sosyal Güvenlik Kurulu müfettişleri, İstanbul’da 2012-2015 yılları arasında ünlü iş insanı Ramazan B.T.'nin göz hastanelerine yönelik inceleme başlattı. İnceleme 7 yıl sürdü, büyük vurgun geç de olsa ortaya çıktı. Hastanelerin bağlı olduğu şirketin, önce ücretsiz muayeneler yaptığı tespit edildi ama bu sanıldığı kadar masum değildi. Bu yöntemle vatandaşların kimlik bilgileri alındı. Vatandaşlar, muayenenin ardından uğurlandı ama hepsi devlete göz ameliyatı olmuş gibi gösterildi. Masrafları da sosyal güvenlik kurumuna fatura edildi.

63 MİLYONLUK VURGUN
3 yıl boyunca güncel rakamlalara göre 63 milyonluk vurgun yapıldı. SGK müfettişleri ,bu tespitlerin ardından sözde ameliyat edilen kişilere de ulaştı. Hepsiyle tek tek konuştu, hiçbiri ameliyat olmamıştı. Elde edilen bilgi ve belgeler savcılığa gönderildi. Savcılık soruşturma başlattı, vurguna karışanları bulmak için harekete geçti. Evrakların SGK memurları tarafından rüşvet karşılığında sisteme işlendiği de tespit edildi.

11 KİŞİ TUTUKLANDI
Tüm tespitlerin ardından operasyonun düğmesine basıldı. Aralarında hastanelerin sahibi ünlü iş insanı Ramazan B.T.’nin de olduğu 29’u doktor, 41 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden ünlü iş insanı ve ikisi doktor 11 kişi tutuklandı.