Avrupa'da devam! Trabzonspor 1-0 Ferencvaros

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 6. haftasında temsilcimiz Trabzonspor, Ferencvaros ile karşı karşıya geldi. Bordo mavili takım Bakasetas'ın ayağından bulduğu gol ile karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Avrupa'da devam! Trabzonspor 1-0 Ferencvaros

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 6. haftasında temsilcimiz Trabzonspor, Ferencvaros ile karşı karşıya geldi. Bordo mavili takım Bakasetas'ın ayağından bulduğu gol ile karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Grubunu 3. sırada tamamlayan Trabzonspor, yoluna Avrupa Konferans Ligi'nde devam edecek.

İlk 11'ler

Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Bartra, Hugo, Eren, Siopis, Hamsik, Bakasetas, Abdülkadir, Trezeguet, Yusuf Yazıcı

Ferencvaros: Dibusz, Wingo, Samy Mmaee, Knoester, Paszka, Esiti, Laidouni, Zachariassen, Vecsei, Nguen, Ryan Mmaee

Avrupa'da devam! Trabzonspor 1-0 Ferencvaros - Resim : 1

Maçtan notlar

8' Trabzonspor maça golle başladı. Bakasetas, Bordo-Mavililer'i 1-0 öne geçirdi. Topu sol tarafta ceza sahası içine kadar taşıyan Trezeguet, önü kapanınca Baksetas'ı gördü. Ceza sahasının hemen önünde Trezeguet'in yerden pasına gelişine vuran Bakasetas, topu yan direğe nişanladı. Direğe çarpan top ağlara gitti. (1-0)

12' Trabzonspor, Trezeguet ile 2. gole çok yaklaştı. Orta alandan gelişen atakta kalabalık gelen Karadeniz ekibi, topu Bakasetas ile buluşturdu. Ceza sahası yayına kadar topu süren Bakasetas, Trezeguet'e pasını verdi. Trezeguet, kaleyi karşıdan gören noktadan vuruşunu yaptı. Sert şutta top yan direğe çarparak dışarı gitti.

15' Trabzonspor, bu kez Yusuf Yazıcı ile gole çok yaklaştı. Soldan topu getiren Trezeguet'nin savunma arksına pasında Yusuf Yazıcı, ceza sahası içi sol çaprazdan uygun durumda vuruşunu yaparken top auta gitti. 

16' Yine sol kanattan gelen Trabzonspor'da sol çaprazdan Marek Hamsik'in vuruşu üstten dışarı çıktı.  

Avrupa'da devam! Trabzonspor 1-0 Ferencvaros - Resim : 2

21' Trabzonspor, Ferencvaros karşısında baskısını arttırdı. Sol taraftan Bakasetas ile kullanılan köşe vuruşunda Bartra'nın kafa vuruşu tam köşeyey gitti. Korner için ön direkte bulunan Dibusz, topu çizgiden çıkardı.

44' Sağ kanatta iyi paslaşmalarla topu merkeze taşıyan Trabzonspor, hızlı hücum şansı yakaladı. Siopis topu Bakasetas'a bıraktı. Sol kanattan bindiren Eren Elmalı, hızla rakip yarı alana geçti. Bakasetas'ın ara pasında topla buluşan genç sol bek, sol çaprazdan vuruşunu yaptı. Kaleci gole izin vermedi.

İLK YARI SONUCU: TRABZONSPOR 1-0 FERENCVAROS

66' Sol taraftan Eren'in pasıyla topla buluşan Trezeguet, orta alanda Bakasetas'ı gördü. Topu kontrol eden Bakasetas, kaleyi cepheden gören noktadan şutunu çekti. Top yandan auta gitti.

78' Trabzonspor atağında sağ kanattan atağa destek olan Larsen topu kontrol etti ve vuruşunu yaptı. Top kalecide kaldı.