UEFA'dan kural değişikliği

UEFA, oyuncu değiştirme hakkı kalmayan takımda bir oyuncunun beyin sarsıntısı geçirmesi durumunda yerine başka bir oyuncunun girebileceğini açıkladı. Uygulama 2021'e kadar işleme konulacak.

UEFA'dan kural değişikliği

UEFA, FIFA ve IFAB sağlık personeli üzerindeki baskıyı azaltmak için kural değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Yeni kurala göre, sahada beyin sarsıntısı geçiren oyuncunun yerine değişiklik hakkı kalmasa dahi başka bir oyuncu girebilecek.

İngiliz Sky Sports'da yer alan habere göre UEFA Başkanı Aleksander Ceferin; Şampiyonlar Ligi yarı finalinde beyin sarsıntısı geçirme şüphesi olmasına rağmen sahaya geri dönen Belçikalı yıldız Jan Vertonghen'i gördükten sonra kural değişikliği talebinde bulunmaya karar verdiklerini belirtti.

"Vertonghen'e bir şey olmasından çok endişelendim. Çünkü sahaya geri döndüğünde kendini iyi hissetmediği açıktı. Vertonghen orada ölebilirdi" diyen Ceferin, sözlerini şu şekilde noktaladı; "Bu yöndeki kuralda değişiklik meydana getirmek için FIFA ile görüşeceğiz. FIFA da bu sorunu çözmeye çalışıyor. Eğer oyunculara bir şey olursa sonsuza dek pişman oluruz. Eğer bir oyuncunun ihtiyacı varsa ona yardım etmelisiniz. Kural değişikliği kesinlikle oyunu etkilemeyecek."