UEFA duyurdu! Yılın futbolcusu ve teknik direktörü adayları belli oldu

UEFA, yılın futbolcusu ve teknik direktörü adaylarını açıkladı. Buna göre Arjantinli yıldız Lionel Messi, Manchester City’nin başarılı futbolcuları Kevin De Bruyne ve Erling Haaland yılın oyuncusu ödülü için Manchester City’nin tecrübeli çalıştırıcısı Pep Guardiola, Inter ile Şampiyonlar Ligi finalinde boy gösteren Simone Inzaghi ve Napoli’nin başında Serie A şampiyonluğunu göğüsleyen Luciano Spaletti yılın teknik direktörü olmak için yarışacak.

UEFA duyurdu! Yılın futbolcusu ve teknik direktörü adayları belli oldu

UEFA, 2022-2023 sezonda yılın futbolcusu ve teknik direktörünü belirlemek için yarışacak adayları açıkladı.

Bu kapsamda yılın oyuncusu ödülü için PSG’den, Inter Miami’ye transfer olan Arjantinli yıldız Lionel Messi, sezonu Şampiyonlar Ligi ve İngiltere Premier Lig şampiyonluklarıyla tamamlayan Manchester City’nin başarılı futbolcuları Kevin De Bruyne ve Erling Haaland yarışacak.

UEFA duyurdu! Yılın futbolcusu ve teknik direktörü adayları belli oldu - Resim : 1

YILIN TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARI

Yılın teknik direktörü adayları arasında da Manchester City’nin tecrübeli çalıştırıcısı Pep Guardiola, Inter ile Şampiyonlar Ligi finalinde boy gösteren Simone Inzaghi ve Napoli’nin başında Serie A şampiyonluğunu göğüsleyen Luciano Spaletti yer aldı.

Ödüller, 31 Ağustos Perşembe günü yapılacak 2023-2024 UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşaması kura töreninde sahiplerini bulacak. Öte yandan, yılın kadın oyuncusu ve teknik direktörü adaylarının da 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın ardından belli olacağı aktarıldı.