Ugandalı Generalden skandal Türkiye paylaşımı daha! "Sözleşmemizi iptal edeceğiz"

Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba'dan skandal bir Türkiye paylaşımı daha geldi. Kainerugaba bu kez de Türk şirketlerinin üstlendiği Hızlı Tren (SGR) projesini iptal ederek işi Çinli firmalara vermekle tehdit etti.

Ugandalı Generalden skandal Türkiye paylaşımı daha! "Sözleşmemizi iptal edeceğiz"

Uganda Genel Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, bir kez daha Türkiye ile ilgili hadsiz açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni’nin de oğlu olan General Kainerugaba, daha önce Türkiye’den 1 milyar dolar tazminat talep etmiş ve daha da ileri giderek "Türkiye’nin en güzel kadınıyla evlenmek istediğini" söylemişti. 

Kainerugaba, skandal paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Doğu Afrika’nın en hayati ticaret damarlarından biri olan Hızlı Tren (SGR) projesine göz diken Kainerugaba, projeyi üstlenen Türk inşaat firmasını açıkça hedef aldı.

Ugandalı Generalden skandal Türkiye paylaşımı daha! "Sözleşmemizi iptal edeceğiz" - Resim : 1

"TÜRK ŞİRKETİYLE SÖZLEŞMEMİZİ İPTAL EDECEĞİZ"

Sosyal medya hesabı üzerinden babası Museveni’ye ("Mzee") seslenen General, şu ifadeleri kullandı;

"Mzee ile konuşacağım, SGR için Türk şirketiyle olan sözleşmemizi iptal edeceğiz. Daha az paraya daha iyi iş çıkaracak birçok Çinli şirketim var"

Ugandalı Generalden skandal Türkiye paylaşımı daha! "Sözleşmemizi iptal edeceğiz" - Resim : 2

UGANDALI BAKAN TÜRKİYE İLE DİPLOMASİ PEŞİNDE

Kainerugaba’nın bu paylaşımı yaparken Uganda Dışişleri Bakanı Jeje Odongo ikili ilişkileri onarmak ve diplomatik köprüleri yeniden inşa etmek amacıyla Türkiye’de bulunuyordu. Kainerugaba, Antalya Diplomasi Forumu 2026 kapsamında Türkiye’de temaslarda bulunan Bakan Odongo’nun çabalarına gölge düşürdü.