Uğur Şahin'den flaş 'normalleşme' açıklaması! Tarih verdi...

Prof. Dr. Uğur Şahin, Sabancı Üniversitesi’nin 19. dönem lisans ve 22. dönem lisansüstü mezuniyet töreninde 'normalleşme' için tarih verdi. İşte detaylar...

Uğur Şahin'den flaş 'normalleşme' açıklaması! Tarih verdi...

Prof. Dr. Uğur Şahin, Sabancı Üniversitesi’nin kampüsünde fiziksel olarak gerçekleştirilen 19. dönem lisans ve 22. dönem lisansüstü mezuniyet töreninde, “Normal hayatlarımıza döneceğimizden eminim" diyerek, şöyle devam etti:

Aşılamanın pandemiyi kontrol altına alma konusunda yardımcı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla herkesin aşılanması çok önemli. Bu muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye’de de gerçekleşecek. Böylece hem enfeksiyonu kontrol altına alabileceğiz hem de hastaneye yatış oranlarını azaltabileceğiz ve normal hayatımıza devam edeceğiz. Pandeminin bize öğrettiklerinden ders çıkarmamız çok önemli, bunlardan biri de bilim ve iş birliğinin ne denli büyük bir fark yaratabileceği oldu. Dolayısıyla geleceğe iyimser bir şekilde bakmalı ve bilime, eğitime, araştırmaya yatırım yaparak iş birliğine daima açık olmalıyız.

Dr. Özlem Türeci de mezuniyet töreni vesilesiyle dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Sabancı Üniversitesi’nde mezunlara seslenmekten dolayı gurur duyduğunu aktararak, “Sabancı Üniversitesi’nde son birkaç yılda edindiğiniz beceriler sizi geleceğe taşıyacak, bilimde ve toplumda bir etki yaratabilmeniz için sizlere destek olacak. Üstelik bu yolda yalnız değilsiniz. Canan Dağdeviren gibi birçok Sabancı Üniversitesi mezunu bugün toplum için bir fark yarattı” ifadelerini kullandı.