Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in isteğini İsrail reddetti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in İsrail'e dayanışma ziyaretinde bulunma talebi Telaviv yönetimi tarafından reddedildi. İsrail ziyaret için doğru zamanlama olmadığını belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in isteğini İsrail reddetti

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa ülkelerine giden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile birlikte İsrail'e bir dayanışma ziyareti yapmayı planladı. Zelenskiy'in talebi Tel Aviv yönetimi tarafından reddedildi. Zelenskiy'ye "bunun için doğru zaman olmadığını" belirten Tel Aviv, 'ancak ilerideki bir tarihte kendisini kabul edebileceklerini" bildirdi. 

ZELENSKİ HAMAS'I KINADI: İSRAİL'E DESTEK İSTEDİ
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, İsrail için uluslararası destek çağrısında bulunup Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı saldırıyı kınamıştı. Zelenski, yaptığı açıklamada "Tam ölçekli savaşımızın ilk günlerini hatırlıyorum. Önce Belarus'tan füzelerle, sonra da Rus ordusundan gelen terörist saldırılarla başladı. Bizim için en büyük trajediydi. Çok fazla ölüm yaşadık, çok fazla. Ve yalnız olmamak çok önemliydi. Birlik olmak, ulusunuzu kurtarmanıza yardımcı olabilir. İnsanların hayatını kurtarabilir. Bu yüzden [dünya] liderlerine tavsiyem, İsrail'e gitmeleri ve insanları desteklemeleridir. Herhangi bir kurumdan bahsetmiyorum. Sadece terör saldırıları altında ölmekte olan insanları desteklenmesinden bahsediyorum. Birlik olmak yalnız olmaktan daha önemlidir, daha güçlüdür" demişti.