Ukrayna "Kiev’in hayaletini" konuşuyor! Tek başına 6 Rus uçağını vurdu söylentisi

64 sivilin hayatını kaybettiği Ukrayna'da Rus askerleri Ukrayna'nın Harkov kentine girdi. Ülkede çatışmalar hız kazanırken sosyal medyada dikkat çeken bir söylenti yayılmaya başladı. MiG-29 pilotunun, tek başına 6 Rus uçağını vurmayı başardığı öne sürüldü.

Ukrayna "Kiev’in hayaletini" konuşuyor! Tek başına 6 Rus uçağını vurdu söylentisi

Rus askeri gücüne rağmen, Ukrayna ordusu birçok alanda direnç göstermeye devam ederken sosyal medyada dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Henüz resmi olarak bir doğrulama gelmese de MİG 29 savaş uçağı kullanan Ukraynalı genç bir pilotun tek başına 6 Rus savaş uçağını vurarak düşürdüğü iddia edildi.

Başta Ukrayna'nın eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko olmak üzere, bazı politikacılar ve çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılan bilgiye göre, Ukraynalı bir pilot, tek başına 6 Rus uçağını vurmayı başardı.

MiG-29 savaş uçağı pilotunun, "Ruslarla hava muharebelerinde bir günde elde ettiği başarı" nedeniyle "Kiev'in Hayaleti" olarak anıldığı kaydedildi.

"Düşmanları korkutuyor"

Poroşenko, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımında, "Düşmanları korkutuyor, Ukraynalıları gururlandırıyor. Rus pilotlara karşı 6 zaferi var! Böylesine güçlü savunucularla Ukrayna kesinlikle kazanacak!" ifadelerini kullandı.