Dünyanın gözü kulağı onlarda! Zelenski savaşı bitirecek şartını açıkladı

24 Şubat sabahı başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ne yazık ki hala devam ediyor. Savaşın bitmesi için Zelenski tek şartını ortaya koydu. Putin'in ne diyeceği şimdiden merak edildi.

Dünyanın gözü kulağı onlarda! Zelenski savaşı bitirecek şartını açıkladı

Yaklaşık 6 aydır devam eden Rusya-Ukrayna savaşının ne zaman son bulacağı merak edilirken Ukrayna Devlet Başaknı Zelenski'den açıklama geldi. Dünyanın gözü kulağı bu habere dikilmişken Zelenski savaşı sona erdirecek şartı açıkladı. İşte o açıklamalar...

Zelenski savaşın bitmesi için şartını açıkladı

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde... İki ordu arasındaki kanlı çarpışmalar devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den flaş açıklamalar geldi. Ukrayna lideri Rusya ile başlayan savaşın nasıl sona ereceğini açıkladı. Savaşa diplomatik bir çözüm bulabilmek adına girişimler sürerken bu alanda en önemli adım Türkiye'den gelmişti. Kremlin'den gelen barış görüşmesi şartına Ukrayna'dan yanıt geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski aylardır süren savaşın hangi koşulda biteceğini açıkladı.Savaşın kırımda başladığının altını çizen Zelenski, 'Savaş, Kırım'ın kurtarılmasıyla bitmeli' dedi.

Açıklama patlamanın ardından geldi

Zelenski ise bu açıklamayı, Kırım'daki bir Rus üssünde meydana gelen ve bir kişinin öldüğü, sekiz kişinin de yaralandığı patlamaların ardından yaptı.

Ancak konuşmasında patlamalara değinmeyen Zelenski, "Kırım, Ukrayna'ya aittir. Kırım'dan asla vazgeçmeyeceğiz. "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaşın, Kırım'ın işgaliyle başladığını unutmayacağız" dedi.