Ukrayna'dan "NATO'ya katılım" açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Ukrayna'daki "nazizmi sonlandırmak" ve "Batı'nın doğuya genişlemesini durdurmak" gerekçesiyle başlattığı operasyon yaklaşık iki yıldır sürüyor. Ukrayna'nın NATO'ya katılımıyla ilgili tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, NATO tartışmalarına ilişkin önemli bir değerlendirmede bulundu.

Ukrayna'dan "NATO'ya katılım" açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, ülkesinin Rusya ile savaşı bitirmeden NATO üyesi olamayacağını belirtti.

Yerel televizyonlara konuşan Podolyak, "Rusya ile savaş devam ettiği sürece NATO üyesi olamayız ancak NATO ile birtakım somut anlaşmalara sahibiz. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in net tutumu da ortada. İş birliğimiz devam ediyor. Üye de olacağız fakat önce savaşı adaletli sonuca bağlamak lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"SAVAŞ SÜRDÜĞÜ SÜRECE TEKLİFİ BEKLEMEK ABES"

"Rusya, Ukrayna’nın küçük kısmını ilhak ederek geri kalanının NATO üye olmasına yanaşır mı?" diye soran Podolyak, şu ifadeleri kullandı:

"Tabii ki hayır. Demek ki savaş devam edecek. Tüm diğer teorik öneriler gerçek dışı. Bugün kimse Kiev’e 1-2 sene sonra NATO kapılarını açmayı vadetmiyor. Zaten savaş sürdüğü sürece böyle bir teklifi beklemek de abes."