Ukraynalı keskin nişancı Olena'dan Putin'e zehir zemberek sözler: Çılgın manyaktan koruyoruz

2014'teki Rusya-Ukrayna savaşının patlak verdiği dönemde Donbas'ta cephede üç buçuk yıl boyunca gönüllü birliklerinde keskin nişancılık yapan Kievli Olena yaptığı açıklamada Putin'i kastederek ' Dünyayı nükleer düğmeye basabilecek bir çılgın manyaktan koruduğumuzun farkına varın" dedi.

Ukraynalı keskin nişancı Olena'dan Putin'e zehir zemberek sözler: Çılgın manyaktan koruyoruz

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal sonrası ülkeyi savunmak adına cepheye dönen ve geceleri keskin nişancı tüfeğiyle nöbet tutan Kievli Olena, "İnsanlar çok öfkeli ve düşmanı çıplak elleriyle yok etmeye hazırlar. Artık sadece iki ülkenin savaş halinde olduğu bir Üçüncü Dünya Savaşı var. Tüm dünyayı nükleer düğmeye sahip çılgın manyaktan koruduğumuzun farkına varın" dedi.

Şubat 2014'te Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından çıkan savaşta görevine başlayan Kievli Olena, gönüllü olarak katıldığı birliklerde keskin nişancı olarak görev yaptı. Olena, 2018'de Ukrayna Donanması'nda da görev yaptı. 2020'de terhis olduktan sonra , sivil hayata dönmeye ve ailesiyle vakit geçirmeye karar verdi. Ancak 24 Şubat'ta başlayan savaş, Olena'nın bu planlarını ertelemesine neden oldu.

Rus askerleri çiçeklerle karşılanacaklarını sandılar

Olena, kendisinin ve Ukraynalı yurttaşlarının tüm planlarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından engellendiğini söyledi. “Terhis olduktan sonra sivil bir hayat sürdürmeyi, hayatımı aileme adamayı ve ikinci belgesel kitabımı yazıp yayınlamayı düşündüm. Tüm planlarım ve milyonlarca hemşehrimin planları Putin tarafından engellendi. Savaş evlerine geldiğinde, birçok barışçıl sivil erkek ve kadın orduya ve savunma birliklerine katıldı. İnsanlar çok öfkeli ve düşmanı çıplak elleriyle yok etmeye hazır. Hiçbir şeyden korkmuyorlar. Rus propagandasına aldanan Rus askerleri, Ukrayna'da çiçeklerle karşılanacağını düşündüler. Ancak mermiler, uçaksavar ve tank karşıtı silahlarla karşılandılar. Düşman büyük kayıplar veriyor” diye ifade etti Olena.

'Keskin nişanca tüfeğimle koruyorum'

Rus birliklerinin Ukrayna'ya girmesinin ardından ülkesini yeniden savunmak için üniformasını giyen Olena, komutası altındakileri örgütlediğini ve geceleri keskin nişancı tüfeğiyle nöbet tuttuğunu belirtti. Olena, geleceği hakkında henüz bir karar vermediğini, ancak Ukrayna'nın zaferinden sonra karar vereceğini belirtti.

“Kocası sağlık sorunları nedeniyle orduya katılamayan, çocuklarını kocasına bırakan bir kadınla tanıştım ve savaşmaya geldim. Askerlik yapmak için bir araya gelen evli çiftlerle tanıştım, kadın erkek tüm işleri birlikte yapıyorlar” diyen Olena, Rusya'ya karşı birçok kadının cephede yer aldığını ifade etti.

“Nükleer düğme ile dünyayı manikadan koruyoruz"

“Herkese hitap etmek istiyorum. Hem kadınlar hem de erkekler. Lütfen artık sadece kendimizi değil, tüm dünyayı nükleer düğmeli çılgın manyaktan koruduğumuzun farkına varın. Kazanacağız ama lütfen bizimle omuz omuza durun. Ukrayna'ya daha fazla silah verin, daha fazla Rus karşıtı yaptırım uygulayın, mültecilerimize yardım edin. Bize inanın, bizimle olun. Birlikte kazanacağız” diyen Olena, dünyadaki tüm erkek ve kadınlara seslendi.