Zelenskiy: Bu sabah da ülkemizi tek başımıza savunuyoruz

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna işgali sırasında ülkesinin yalnız bırakıldığını savunarak Batılı ülkelere tepki gösterdi. Zelenski'nin konuşmasında kendisinin Rusya'nın ölüm listesinde birinci, ailesininse ikinci hedef olduğunu söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski video paylaşımlarıyla dünyaya ve halkına seslenmeye devam ediyor. Dün akşam yaptığı ses getiren konuşmadan sonra bir görüntülü mesaj daha yayınlayan Zelenski hem uluslararası yardım çağrısı yaptı hem de Rusya'nın sivil hedefleri vurmuyoruz açıklamasını yalanladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yerel saat ile 07.00’de ulusa sesleniş konuşması yaptı. Zelenskiy, Rusya tarafından sivillerin hedef alınmadığına dair yapılan açıklamaların tamamen yalan olduğunu belirterek, "Sivil yerleşim alanlarının hedef olmadığını söylüyorlar. Bu koca bir yalan. Dün olduğu gibi bugün de askeri ve sivil hedefler Rusya bombardımanı altında. Bu saldırıların amacı Ukrayna halkına baskı kurmaktır. Düşman hava kuvvetleri Kiev’in yerleşim yerlerinde geziyor. Bombardımanlar ve sivil yerleşim yerlerine yapılan saldırılar 1941 yılını anımsatıyor" şeklinde konuştu.

"Bizi duydunuz”

Ulusa sesleniş konuşmasında Rus halkına da Rusça seslenen Zelenskiy, "Sayın Rusya halkı biraz önce, bu gece kahramanlar şehri Kiev’de sivil yerleşim yerlerinin bombalandığını söyledim. Bu olaylar 1941 yılını hatırlatıyor. Protestoya çıkanlara sesleniyorum. Biz sizi görüyoruz. Bu bizi duyduğunuz ve bize inandığınız anlamına gelir. Bizim için ve savaşa karşı mücadele edin. Yaşasın Ukrayna halkı, yaşasın ordu, yaşasın Ukrayna" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatın ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Polonya Devlet Başkanı Andrej Duda ile görüşerek, “Uluslararası yardıma ihtiyacımız var” çağrısında bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri harekatın 2’nci gününde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dünya liderlerine, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı koalisyon oluşmak için yardım çağrısında bulunmaya devam ediyor. Zelenskiy sosyal medya hesabından, Polonya Devlet Başkanı Andrej Duda ile görüştüğünü belirterek, “Özgürlüğümüzü ve topraklarımızı savunmaya devam ediyoruz. Etkili uluslararası bir yardıma ve savaş karşıtı bir koalisyona ihtiyacımız var. Birlikte müzakere masasına oturmalıyız” dedi.

Polonya Devlet Başkanı Andrej Duda da Zelenskiy ile görüşmesinin ardından bir mesaj yayınlayarak, “Zelenskiy ile görüştüm. Kiev’de durum çok zor. Sabah Rus birlikleri şehri bombalamaya başladı. Dronlar, evlere bomba atıyor ve insanlar ölüyor. Bu yapılan bariz bir terör eylemi. Ukraynalılar, başkenti savunmaya kararlı” açıklamasını yaptı.