Ukrayna'nın yeni savaşı: Yolsuzluk!

Ukrayna'da savaş devam ederken bir yandan da yolsuzlukla mücadele başladı. Şimdiye kadar 11 bürokrat yolsuzluk suçlaması nedeniyle ya istifa etti ya da görevinden alındı. Yolsuzluk iddiaları Ukrayna'ya yardımları da riske atmaya başladı.

Ukrayna'nın yeni savaşı: Yolsuzluk!

Ukrayna'da Zelenski hükümetinde sıradışı bir kadro değişimi yaşanıyor. Bu haber hazırlandığı sırada yolsuzluk suçlamasıyla görevinden ayrılan ya da uzaklaştırılan bürokrat sayısı 11'e ulaşmıştı. Devlet Başkanı Zelenskiy kamuoyu gözünde sarsılan güveni yeniden tesis etmeye çalışıyor ancak suçlamalar oldukça ciddi ve zamanlama kötü.

Yolsuzluk iddiaları müttefiklerinden milyarlarca dolarlık askeri, insani ve mali yardım alan Ukrayna açısından için bu desteği riske atıyor.

Öyle ki bazı Amerikalı politikacılar Ukrayna'ya yapılan yardımların sınırlanması çağrısında bulundu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Ukrayinska Pravda haber sitesinden araştırmacı gazeteci Mihaylo Tkach'ın ortaya çıkardığı iddialara göre üst düzey bir bürokratın özel antrenörü Rus işgalinden bu yana milyonlarca sterlin aldı.

Tkach, Zelenski'nin yardımcılarından biriyle ilgili bir habere de imza attı.

Tanınmış bir müteahhitin, Zelenski'nin Özel Kalem Müdür Yardımcısı Kirilo Timoşenko'nun ailesini, kendi malikanesine taşıdığı haberi çıktıktan iki ay sonra, Timoşenko istifa etti.

Gazetecinin yayımladığı video kayıtlarında Timoşenko'nun birkaç ay boyunca Posche markalı bir otomobil kullandığı görünüyor.

Timoşenko yanlış bir şey yapmadığını savundu.

Tkach "Milletvekilleri ve bürokratların kazandıkları paranın kaynağını açıklamak istemediklerinde lüks varlıkları yakınlarının adına kaydettirmeleri sıklıkla yaşanan bir durum" diye açıklıyor.