Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KKTC'li mevkidaşı ile görüştü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile görüştü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KKTC'li mevkidaşı ile görüştü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile görüşerek, beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Yapılan görüşmelerde kara yolları, denizcilik, PTT ve diğer alanlarda iş birliğini artıracak çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Heyetler arası yapılan görüşmelerde, KKTC limanlarının hizmet kalitesinin artırılması ve güçlendirilmesi ele alındı.

ALINACAK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ

Ayrıca KKTC'de Liman Bilgi Yönetim Sisteminin geliştirilmesi hususunda teknik iş birliğine gidilmesi, posta hizmetlerinde iyileştirilmesinin sağlanması amacıyla alınabilecek tedbirler değerlendirildi. Özellikle kırsal kesimlerde üretilen ürünlerin PTT AVM üzerinden tüketicilere ulaştırılması, kara yolları alt yapısının geliştirilmesi ve bakım-tutumuna ilişkin ilave iş birliklerinin değerlendirilmesi ve bakanlıkların yetki alanındaki uluslararası kuruluşlarda iş birliğinin geliştirilmesi de gündeme gelen konular arasında yer aldı.