Bakan Karaismailoğlu: Yüzyılın destanı bugünlere taşındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, açıklamasında "Yüzyılın destanı bugünlere taşındı" ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu: Yüzyılın destanı bugünlere taşındı

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu açıklamasında, "Türkiye'nin 2053 vizyonunun gerekli altyapısı şimdiden hazırlanıyor" dedi.

Türkiye'nin mega projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün toplam 415 milyon euro tasarruf sağlaması hedefleniyor. Proje, dünyanın 2023 metre ile en uzun orta açıklıklı köprüsü ünvanına sahip. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu köprünün açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları:

Cumhuriyet tarihimizin en büyük ulaştırma projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü hizmete sunmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Projemiz ile ülkemiz, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamda en büyükler arasına girmeye bir adım daha yaklaşmıştır. Şanlı tarihimize mühür vuran şahaser olmuştur.

Enlerin, ilklerin ve rekorların projesi olarak simge yapılardan biri milletiyle buluşuyor. Büyük ve güçlü Türkiye resmi. Liderliğinizle ortaya çıkan tüm eserler bu resme vurulan fırça darbeleri. Trakya ile birlikte Batı Anadolu, Ege'nin sanayi, ticaret ve Turizm sektörü çok daha canlanacaktır.