Bakan açıkladı! Osmangazi’den 1 haftada 290 bin araç geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü’nden geçişler konusunda bilgi verdiği açıklamasında köprüden 1 haftada 290 bin araç geçtiğini söyledi.

Bakan açıkladı! Osmangazi’den 1 haftada 290 bin araç geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoğluOsmangazi Köprüsü'ne ilişkin açıklamasında, “İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü'nden 29 Nisan-4 Mayıs tarihlerinde, yani sadece 1 haftada 290 bin araç geçti. Yani, garanti karşılama oranı yüzde 120'nin üzerine çıktı. Otoyolun kalanı içinde yine araç garantilerinin en az yüzde 100'ü karşılandı. Proje açıldığı ilk yıl garanti karşılama oranı yüzde 20 idi. Bugün yüzde 80'lere yaklaştı” diye konuştu.

Salgın olmasaydı daha geçen yıldan garanti karşılama oranını sağlayacağını dile getiren Karaismailoğlu, "Bakın arkadaşlar bu fizibiliteleri biz, 3-5 yıllık yapmıyoruz. Yıllara göre nasıl artacağını ne zaman başa baş noktaya geleceğini, sonrasında ne zaman devletin kasasına ilave gelir getireceğini hepsini hesaplıyor, biliyor ve adımlarımızı atıyoruz. Aynı planlamanın Çanakkale Köprüsü'nde de gerçekleşeceğine hep birlikte şahit olacağız. Memlekete çivi çakmayan, çivi çakılmasını da engellemek için çırpınan birileri gibi boş laflarla yürümüyoruz” şeklinde konuştu.

Ulaştırma projelerinin bölgesel kalkınmada önemli bir rol oynadığına dikkati çeken Karaismailoğlu, “Tabii bir de sağladıkları tasarruflar var. Sadece yollarımızın işletme performansını artıran kesintisiz Trafik akışıyla, seyahat süresinde yıllık 7.3 milyar saat tasarruf elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.