Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Bu yıl ihale edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çevre yolu ve Akçakoca yolundaki çalışmalar için gittiği Düzce'de yaptığı açıklamada, "Düzce kuzey çevre yolumuzun ikinci kısmının da 2022 yılı yatırım programı dahilinde yapım ihalesini gerçekleştireceğiz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Bu yıl ihale edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çevre yolu ve Akçakoca yolundaki çalışmalar için Düzce'ye geldi.  Düzce kuzey çevre yolundaki çalışmalardan da bahseden Bakan Karaismailoğlu, "Bugün şantiye ziyaretinde bulunduğumuz, Düzce çevre yolu kesimi, Düzce-Akçakoca devlet yolu onarım işimizin önemli bir kısmını oluşturuyor. Proje ile 50,5 kilometrelik bölünmüş yol onarımı yapıyoruz. Bu şekilde, hat üzerinde trafik güvenliği ve sürüş konforunu artırıyoruz.  İhale kapsamında, Gümüşova ilçesi Bağdat Caddesi D-100 kara yolu bağlantısında alt geçit çalışmalarına başladık. Bu yıl da çalışmalara yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Düzce kuzey çevre yolumuzun 14 kilometrelik birinci kısmını tamamlayıp, trafiğe açmıştık. İkinci kısmının da 2022 yılı yatırım programı dahilinde yapım ihalesini gerçekleştireceğiz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu, "2002 yılı itibarıyla ülkemizdeki 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunu 28 bin 550 kilometreye çıkardık. Otoyollarımızı 3 bin 532 kilometreye, kara yollarındaki tünel uzunluğunu da 50 kilometreden alıp, 12 kat artışla, 651 kilometreye ulaştırdık. Köprü ve viyadük uzunluklarını da 724 kilometreye ulaştırmanın onurunu yaşıyoruz. Kara yolu yatırımlarımızdaki çalışmalarımız 7/24 esasına göre devam ediyor. Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümünde hedefimiz otoyol uzunluğunu 3 bin 843 kilometreye, bölünmüş yol uzunluğunu, 29 bin 516 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğunu 771 kilometreye, tünel uzunluğunu da 720 kilometreye çıkarmak. Biz, başkaları gibi sadece kendi geleceğimizi önemsemiyoruz" diye konuştu.