Bakanlık düğmeye bastı! Otobüslerde açık bilet için saat sınırı kaldırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirlerarası yolculuklarda son dakika bilet iadelerine ilişkin önemli bir karar aldı. Otobüs biletleri 24 saat öncesine kadar yapılacak müracaatlarda, ücretinin tamamı ile iade edilecek. İşte detaylar...

Bakanlık düğmeye bastı! Otobüslerde açık bilet için saat sınırı kaldırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirlerarası yolculuğa PCR testi şartının ardından oluşacak mağduriyetlerin önlenmesi için önemli bir karar aldı. Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre, otobüs biletleri, hareket saatinin 24 saat öncesine kadar yapılacak müracaatlarda iade edilebilecek, yolculuk saatine kadar açık bilete çevrilebilecek.

Daha önce otobüs hareket saatinden 12 saat öncesine kadar yapılacak müracaatlarda ise 6 ay geçerli açık bilet düzenlemek zorunluluğu bulunuyordu. Alınan kararla, açık bilet için saat şartı kaldırıldı.

Bu kapsamda, önceden otobüsle seyahat etmek için yolcu bileti alan ancak sefer başlamadan aşı ve PCR kriterlerine uygun olmadığı tespit edilen yolcular için, sefer başlayıncaya kadar talepte bulunulması halinde, daha önce düzenlenmiş yolcu bileti yerine ikinci bir talimata kadar 6 ay geçerli açık bilet düzenlenebilecek.