Ülke basını duyurdu! Dünya şokta! 17 milyon euroluk yıldız futbolcuya 2 yıl futboldan men cezası!

Futbolseverlerin yakından tanıdığı, Inter ve Benfica gibi elit takımların formaları giyen Brezilyalı futbolcu Gabriel Barbosa, doping kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 yıl men cezası aldı. Kendini savunan 27 yaşındaki futbolcu, "Hiçbir zaman testleri engellemeye ya da hile yapmaya çalışmadım. Her zaman oyunun kurallarına uydum ve hiç yasaklı madde kullanmadım” dedi.

Ülke basını duyurdu! Dünya şokta! 17 milyon euroluk yıldız futbolcuya 2 yıl futboldan men cezası!

Brezilya Birinci Futbol Ligi ekibi Flamengo'da forma giyen Gabriel Barbosa, attığı goller yerine bambaşka bir olayla gündeme geldi.  Ülke basınında yer alan haberlere göre, "Gabigol" lakaplı 27 yaşındaki forvet, 8 Nisan 2023'teki doping testine geç geldi ve talimatlara uymayı reddetti.

Ülke basını duyurdu! Dünya şokta! 17 milyon euroluk yıldız futbolcuya 2 yıl futboldan men cezası! - Resim : 1

2 YIL MEN CEZASI ALDI

Yetkililere de saygısız hareketlerde bulunduğu belirtilen Barbosa, 8 Nisan 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl men cezasına çarptırıldı.

“YASAKLI MADDE KULLANMADIM”

Brezilyalı futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada suçsuz olduğunu savunarak, "Hiçbir zaman testleri engellemeye ya da hile yapmaya çalışmadım. Her zaman oyunun kurallarına uydum ve hiç yasaklı madde kullanmadım." ifadelerini kullandı.

Ülke basını duyurdu! Dünya şokta! 17 milyon euroluk yıldız futbolcuya 2 yıl futboldan men cezası! - Resim : 2

FLAMENGO, CAS’A İTİRAZ EDECEK

Flamengo Kulübü de kararı şaşkınlıkla karşıladığını kaydederek, cezaya karşı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) itirazda bulunacağını duyurdu. Futbolcunun aldığı ceza dünyada geniş yankı uyandırdı.

Kariyerinde Santos, Inter ve Benfica formaları da giyen Barbosa, Brezilya Milli Takımı ile 18 maçta sahaya çıktı.

Transfermarkt’a göre piyasa değeri 17 milyon euro olarak gösterilen Gabigol, oynadığı 440 maçta 210 gol attı, 51 asist yaptı.