Masterchef İsveç’e Türk yarışmacı Ayla damgası! 'Kısırla finale kadar çıktım'

Masterchef İsveç’e 9 yarışmacı arasında yer alan 23 yaşındaki Türk yarışmacı Ayla Canpunar finale kaldı. Ayla Canpunar hedefinin Türk mutfağının İsveç’te tanıtmak olduğunu söyledi.

Masterchef İsveç’e Türk yarışmacı Ayla damgası! 'Kısırla finale kadar çıktım'

Ülkemizde Masterchef Türkiye olarak bilinen ve aşçıların yetenklerini sergilediği televizyon programının isveçteki versiyonu Masterchef İsveç’e Türk yarışmacı Ayla Canpunar damga vurdu.

Ayla Canpunar finale kalan 9 yarışmacı arasında yer aldı.

Canpunar, "İsveç'in en çok izlenen Masterchef yemek yarışma programında 40 kişi arasından finale kalan 9 kişiden biri oldum. Küçüklüğümden beri annemin mutfakta yaptığı Türk yemeklerini ilgiyle izlerdim. Babamın çalıştırdığı restoranda da farklı ülkelerin mutfağından yemekler öğrendim. Daha sonra binlerce kişinin müracaat ettiği Masterchef İsveç yarışmasına başvurdum. 40 kişi arasına girdim. Türk yemeklerinin de tanıtımını yaparak 9 kişinin mücadele edeceği finale kaldım" dedi.

Kısır ile finale kadar çıktı

Nisan ayında yarışmanın birincisinin belli olacağını kaydeden Canpunar, annesinden öğrendiği tavuk yemeği ve bulgurdan yaptığı kısır ile finale kadar çıktığını söyledi