Ülkenin Cumhurbaşkanından şoke eden adım! Gizlice Fransız vatandaşlığına geçti! "Vatan sevgime engel olmayacak"

Madagaskar, Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina'nın gizlice Fransız vatandaşı olmasını konuşuyor. Hakkında çıkan iddiaları doğrulayan Rajoelina, "Fransız vatandaşı olmam vatan sevgime engel olmayacak." dedi.

Ülkenin Cumhurbaşkanından şoke eden adım! Gizlice Fransız vatandaşlığına geçti! "Vatan sevgime engel olmayacak"

Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina'nın gizlice Fransız vatandaşı olması ülkede şok etkisi yarattı. İddialara yanıt veren Rajoelina, vatandaşlık değiştirmesinin ülkesine olan sevgisine engel olmayacağını söyledi.

FRANSIZ VATANDAŞLIĞINA GEÇTİĞİNİ KABUL ETTİ

Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, devlet televizyonundan, 2014'te gizlice Fransız vatandaşı olduğuna ilişkin iddialara yanıt verdi. Ailesiyle Fransız vatandaşlığı aldığını kabul eden Rajoelina, bu kararı çocuklarının istikbali için verdiğini söyledi. Rajoelina, çocuklarının Fransa'da eğitim görmesi için ailecek Fransız vatandaşlığına geçtiğinin altını çizerek, o dönem hükümetteki görevinden de ayrıldığını anımsattı.

Ülkenin Cumhurbaşkanından şoke eden adım! Gizlice Fransız vatandaşlığına geçti! "Vatan sevgime engel olmayacak" - Resim : 1

"VATAN SEVGİME ENGEL OLMAYACAK"

Fransız vatandaşlığının vatanına olan sevgiye engel olamayacağına vurgu yapan Rajoelina, bu konuda 4 farklı vatandaşlığa sahip Nelson Mandela'dan örnek verdi. Rajoelina, kasımda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağına ilişkin ise bilgi vermedi.