Uludağ'dan son dakika haberi dün akşam geldi. Dolunaylı gecede uyanıp soluğu çöp konteynerlerinin yanında aldılar. Daha çok erken

Dün akşam saatlerinde Bursa Uludağ'dan gelen son dakika haberine göre, bölgede bulunan boz ayılar dolunaylı gecede uyandı. Soluğu çöp konteynerlerinin yanında alan devasa canlılar, bu yıl çok geç uyumuştu. Ancak uyanmaları için birkaç hafta daha olduğu biliniyordu. Uyandıktan sonra çöp konteynerinin yanında yiyecek aradıkları anlar saniye saniye kaydedildi.

Bursa Uludağ'da yiyecek bulamadıkları için bir türlü kış uykusuna yatmayan ayılar, geç de olsa uykuya dalmıştı. Ancak dün akşam gelen son dakika haberine göre, dolunaylı gecede uyanan ayılar, soluğu yiyecek aramak için çöp konteynerlerinin yanında aldı.

ERKEN UYANDILAR

Türkiye'de hatta tüm dünyada artan ayı popülasyonlarının ardından ormanda yiyecek bulmakta zorlanan canlılar, insanların yaşam alanlarına inerek yiyecek arıyordu. Yeterince beslenemeyen ayılar ise bu yıl kış uykularına oldukça geç yattı. Normal şartlarda yaklaşık 6 ay boyunca uyuyan canlıların beklenenden erken uyanması herkesi hayrete düşürdü. Uyumalarının ardından kısa bir süre geçmesine rağmen uyanan canlılar, Uludağ'da çöplerin yanında kayda alındı. Pek çok kişi ayıların uyanması için henüz çok erken olduğunu söyledi.