Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu kararı!

Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail Cumhurbaşkanı Netanyahu hakkında tutuklama kararı verdi. Mahkeme savcısı ayrıca, Hamas'ın önde gelen üç üyesi hakkında da yakalama kararı başvurusunda bulundu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu kararı!

Uluslararası Ceza Mahkemesi, 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi kan gölüne çevirip binlerce Filistinliyi katleden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında tutuklama kararı çıkardı.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 103'ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 35 bin 456 Filistinliyi katleden İsrail Başbakanı için karar verildi. 

SAVAŞ SUÇU İDDİALARI

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Gazze'yi kan gölüne çeviren Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant için savaş suçu iddiaları nedeniyle tutuklama emri çıkarılmasını talep etti.

ÜÇ HAMAS ÜYESİNE DE TUTUKLAMA TALEBİ 

Tutuklanması talep edilen üç Hamas üyesi; Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed ed-Dayf olarak açıklandı.

 "CEZAİ SORUMLULUK İÇİN MAKUL GEREKÇELER VAR"

Mahkeme, Netanyahu'nun savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarda cezai sorumluluk taşıdığına inanmak için makul gerekçeler olduğunu bildirdi.

Mahkeme savcısı ayrıca, 7 Ekim'de İsrail'de düzenlenen saldırılarda rol oynadıkları iddiasıyla Hamas'ın önde gelen üç militanı hakkında savaş suçu ve insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle tutuklama emri çıkarılmasını talep etti.