Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni ürünlerle tüm dünyanın huzuruna çıkacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar Merkezi'nde, İDEF'23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'nde konuştu. Fuara bu sene ilginin çok yüksek olduğunu söyleyen Erdoğan, "İDEF'in başarısını aldık Türkiye'nin gurur hanesine yazdık. Daha büyük hedeflere yelken açtık. Rekabet gücümüzü artıracağız. Kendi alanında çığır açan yeni ürünlerle tüm dünyanın huzuruna çıkacağız" dedi.

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni ürünlerle tüm dünyanın huzuruna çıkacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanTÜYAP Fuar Merkezi'nde, İDEF'23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Fuarımızın açılış törenine video mesajla iştirak etmiştim. Tüm misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum. Fuara katılan firmalara ve etkinliklere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara özellikle teşekkür ediyorum.

"İDEF SEKTÖRE YİNE DAMGA VURDU"

Fuarımıza ilgi bu sene yüksek. 189 heyeti temsilen 741 heyet üyesi iştirak etti. Yüzde 15'i yabancı olmak üzere yüz binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan İDEF sektöre yine damga vurdu. İDEF, sektörün kalbinin attığı küresel bir markaya dönüşmüştür. İDEF 23 iş bağlantıları açısından da verimli geçti. 5 bin iş görüşmesi gerçekleştirildi.

"KENDİ ALANINDA ÇIĞIR AÇAN YENİ ÜRÜNLERLE TÜM DÜNYANIN HUZURUNA ÇIKACAĞIZ"

İDEF'in başarısını aldık Türkiye'nin gurur hanesine yazdık. Daha büyük hedeflere yelken açtık. Rekabet gücümüzü artıracağız. Kendi alanında çığır açan yeni ürünlerle tüm dünyanın huzuruna çıkacağız. 17. İDEF için çalışmalarımıza şimdiden başlayacağız. Yalan tüccarlarına asla kulak asmayacağız. Hedeflerimize odaklanarak bir sonraki İDEF’i yeni bir sıçrama tahtası haline getireceğiz. Son 21 yılda başardıklarımıza bakarak böyle iddialı konuşuyoruz. 

Son 21 yılda engellerle karşılaştık, gizli açık ambargolara maruz bırakıldık. Ahde vefasızlığın daniskasını yaşadık. Ama yolumuzdan asla dönmedik. Her zaman şu inançta olduk; korkaklar zafer anıtı dikemez. İman, irade varsa Allah'ın izniyle imkan da vardır. Bu anlayışla hareket ederek nice başarıya, nice savunma ürününe imza attık.

"SAVUNMA SANAAYİNDE DIŞA BAĞIMLILIĞI YÜZDE 20'LERE DÜŞÜRDÜK"

Göreve başlarken savunma sanayiinde yüzde 80 oranında dışa bağımlı ülke devraldık. Gün oldu bir İHA'yı bile vermediler. Tabanca ya tabanca tabancayı vermediler. Biz şimdi canik tabancamızı veriyoruz. Savunma sanayiinde dışa bağımlılığı yüzde 20'lere düşürdük. İHA ve SİHA teknolojinde geldiğimiz konum zaten biliniyor. İnsansız hava uçağımız Kızılelma ile bu alanda çığır açacağız. Savunma sektörümüzün önünü her boyutuyla sonuna kadar açtık. 2002'de sadece 57 firma savunma sanayinde faaliyet gösteriyordu. Bu rakam bugün 2 bin 500. TCG Anadolu'nun bir üst segmentini yapacağız. Şimdiden sipariş almaya başladık.

Savunma sanayinde tam bağımsız olana kadar çalışmayı sürdüreceğiz. Ülkemiz savunma sanayi iş birliklerinde de Türkiye modelini geliştirmiştir. Biz orta ve uzun vadeli ortaklıklar kurmanın derdindeyiz.