Ümit Dikbayır’ın tv100'deki açıklamaları Türkiye gündeminde… Hacı Yakışıklı ve Ferhat Murat İYİ Parti'deki son durumu değerlendirdi: Yeni bir ittifak kanadı dizayn etme çalışması

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın tv100’deki açıklamaları Türkiye’nin gündemine oturdu. Dikbayır, Akşener'in oğlu Fatih Akşener ile ilgili "7-8 tane İYİ Parti poşetiyle her birinin içinde 200 bin TL var, kendi ekibine para dağıtmış. Ben bunu anlamış değilim." iddiasına bulundu. İYİ Parti’deki son süreci İletişimci Yazar Ferhat Murat ve tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı değerlendirdi. Murat ve Yakışıklı, yaşananların yeni bir ittifak kanadı dizayn etme çalışması olduğunu belirtti.

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ta konuk olan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın açıklamaları Türkiye gündemine oturdu. Dikbayır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in seçim sürecinde partinin kampanyasının başında olduğunu söyledi.

Ümit Dikbayır, parti genel başkan yardımcısı Sedat Aksakallı’nın iş insanlarından kayıt dışı para toplayıp Meral Akşener’in özel kalemine ve özel kalemin eşine verdiğini iddia etti.

İYİ Parti’de yaşananları yorumlayan İletişimci Yazar Ferhat Murat, şu değerlendirmelere yer verdi:

Muhalefetin kendi içerisinde çok karmaşık bir yapısı var. Burada millete hizmet etme düşüncesinden daha çok kendi şahsi meselelerini dizayn etme konusunda anlayış kurduklarını ifade ediyorduk. Bunların doğru olduğunu ifade ediyor. İYİ Parti Genel Merkezi bu iddialara cevap vermek zorundadır. 28 Mayıs’tan sonra CHP’de de değişim tartışmaları gündeme geldi.

Şimdi de tartışmaları İYİ Parti’de duyuyoruz. Seçmen bunu aslında gördü ve Türkiye’nin büyük bir uçurumdan döndüğünü gösterdi. Yine taciz konuları gündeme geliyor ve Sayın Akşener’in oğlunun partiyi yönettiği gündeme geliyor.

Akşener, seçimlerde masaya oturmak zorunda kaldı.

Meral Akşener, ağustos ayından bu yana 81 ilde aday çıkaracağını düşünüyor. Eğer Akşener, CHP ile iş birliği yapmazsa onu değiştirip yerine gelecek bir başkanla CHP’yi aynı noktaya çıkartmak gibi bir stratejini olduğunu düşünüyorum. Akşener’in muhalefet etme tarzını tekrar ele geçirmesini görmek lazım.

“YENİ BİR İTTİFAK KANADINI DİZAYN ETME ÇALIŞMASI”

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı ise, yaşananların yeni bir ittifak kanadını dizayn etme çalışması olduğunu ifade ederek, “Siyasi partide konuşanlar il ve ilçe başkanları değil. Meral Akşener’in A Takımı konuşuyor. Operasyonun bir proje olduğunu gösteriyor. Biz şimdi gördük ki Akşener’in bugünden tezi yok iddialara cevap vermesi lazım” dedi.

Yakışıklı, sözlerinin devamında şunları söyledi:

Meral Akşener’in önünde 2 yıl var. Yani sayın Akşener istemediği sürece 2 sene içerisinde de İYİ Partiyi zaten kongreye götüremezsiniz. 2 sene içerisinde de bütün denklem değişebilir. Akşener’in süresi var ama etik olarak, Türkiye siyaseti adına bu işlerin bir an önce konuşulması lazım.

Akşener kongreye götürmeyecekse bunları çıkıp tek tek açıklamalı. Meral Akşener en yakınındaki isimleri karşısına alıp konuşmamış. Sayın Akşener mevzuyu çözüp konuşmalı. Kimseyi zan altında bırakmamalı. Konuşmuyorsa da zaten böyle olmasını istiyor da olabilir.

AKŞENER'İN İSTİFA DÜŞÜNCESİ YOK

Yakışıklı, ayırca Akşener’in istifa etmek gibi bir düşüncesi olmadığını söyledi.