Ümit Dikbayır'ın tv100'deki açıklamalarına Barış Yarkadaş'tan bomba yorum: Akşener’in derhal genel başkanlıktan istifa etmesi gerekir! Yarkadaş'tan gündemi sarsacak iddialar

Erdoğan Aktaş'la Eşit Ağırlık programına konuk olan Barış Yarkadaş, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın tv100'e özel açıklamalarına çarpıcı yorumda bulundu. Yarkadaş, "Meral Hanımın İYİ Partiyi artık yönetemeyeceği ve derhal genel başkanlıktan istifa etmesi gerektiği ortaya çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

tv100'ün ilgiyle takip edilen programı Erdoğan Aktaş'la Eşit Ağırlık'a İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gazeteci Güngör Yavuzarslan ve Hukukçu Mücahit Birinci konuk oldu. Barış Yarkadaş, Ümit Dikbayır'ın tv100'e özel açıklamalarına dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Barış Yarkadaş yayında gündemi sarsacak iddialarda bulundu. İşte, Yarkadaş'ın açıklamalarından satır başları 

Aytun Çıray çok önemli bir açıklama yaptı. Açıklamasından sonra bir yazı yazdım. Meral Akşener’in son görevi o değildi. Son görevi kendi eliyle kurduğu partiyi tasviye etmek ve yerel seçimlere giderken de CHP’ye kaybettirecek bir strateji izlemektir dedim. Şimdi Meral Akşener nedendir bilinmez İYİ Parti’yi kendi eliyle tasviye ediyor. Bu tartışmaları Meral Hanım’ın kendisi açtı. Kamuoyunun önünde açtı.Kemal Bey’i siyasi bir linçe uğrattı.

O PARALAR NEREYE DAĞITILIYOR? TROLLER AŞAĞILIKÇA SALDIRIYORLAR

Geçen hafta Gürkan Hacır’ın programında konuştum. Sonrasında troller hemen saldırdı. Para dağıtılan troller. O paraları alıyorlar, aşağılıkça, şerefsizce saldırıyorlar. Ben burada bir şey söylüyorum sıfır takipçili, iki takipçili hesaplar altına iftara yazıyor, hakaret yazıyor. O paralar nereye dağıtılıyor? Trollere dağıtılıyor. Her gün bize şerefimize, haysiyetimize aşağılıkça, namussuzca saldıran binlerce hesap var. Kardeşim varsa bir sorunun benim gibi kimliğinle gel konuş. Bunlar siyaseti kirletiyorlar.

MERAL HANIM’IN İSTİFA ETMESİ GEREKİR

İYİ Parti bir parti değildir. Bir aile şirketidir. İYİ Parti Meral Hanım’ın aile şirketi olmuş. Öyle kurulmuş ve öyle gitmiş. Bir yere kadar bazı milletvekilleri görmezden gelmiş ama artık o kişilerinde şerefine, haysiyetine saldırılar olunca kimisi cesur davranıp istifa etmiş, kimisi korkudan sinmiş. Neden korkudan sinmiş diyorum, çünkü Ümit Dikbayır diyor ki, İstifa edecek arkadaşlarımız korkuyor, iftira atılır diye

Herkes bir Adnan Bekar kadar cesur değil. Herkes diğerleri kadar cesur değil. Çünkü aşağılık bir iftira ile yıllar boyu uğraşabiliyorsunuz.

Şimdi bu gece olan nedir;

Meral Hanımın İYİ Partiyi artık yönetemeyeceği ve derhal genel başkanlıktan istifa etmesi gerektiği ortaya çıkmıştır. İYİ Parti, Genel İdari Kurulu Ümit Dikbayır’ın açıklamalarının ardından toplanıp partiyi olağanüstü kurultaya götürmelidir ve Meral Akşener’i azletmelidir.

Meral Hanım’ın İYİ Parti’yi yönetme kabiliyeti zaten bitmişti. Bu saatten sonrada yönetilmesi de mümkün değildir. Neden mümkün değil çünkü karanlık noktalar var.

MERAL HANIM’IN MASADAN KALKMA SEBEBİ KEMAL BEY’İN KAZANACAK OLMASIYDI

Hep söyledim bir daha söylüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimini Kemal Kılıçdaroğlu’na kaybettiren Meral Akşener’dir.

Meral Akşener’in masadan kalkmasının sebebi Kemal Bey’in seçimi kazanamayacak olması değildir. Meral Hanım’ın masadan kalkmasının sebebi Kemal Bey’in seçimi kazanacak olmasıdır.

Meral Hanım, Kemal Bey seçimi kazanmasın diye masadan kalkmış sonrada İYİ Parti’de arkadaşlarına gidip ben devlete karşı son görevimi yaptım demiştir.

Meral Hanım’ın masanda kalkacağını kim biliyordu? Oğlu biliyordu. Meral Hanım’ın masadan kalktığı gün yaptığı konuşmayı kim yazdı? Oğlu Fatih Akşener ve CHP'li sözde bir akademisyen. Konuşmayı akademisyen yazdı son düzenlemesini Fatih Akşener yaptı.

İYİ Parti yönetimi Meral Akşener’in masadan kalktığı gün yaptığı konuşmayı dehşet dolu gözlerle izledi.

Meral Hanım’ın masaya dönmesi için, Kemal Bey’in seçimi kazanabilmesi için müdahale eden siyaseten telkinde bulunan herkes kurultayda ve kurultaydan sonra Meral Hanım’ın eliyle partiden tasviye edildi. Bir, Bahadır Erdem örneği çok beğendiğim bir siyasetçi, keşke CHP’de siyaset yapsaydı. İYİ Parti’ye gittiğinde şaşırdım. Keşke CHP’de olsaydı.

Dikbayır’ın konuşmaları aslında gri noktaları yavaş yavaş aydınlatıyor. Para pul ilişkileri nasıl ortaya çıktıysa bir gün Meral Akşener’in, Kemal Bey kazanmasın diye altını çizerek söylüyorum kazanamayacak diye değil Kemal Bey seçimi kazanamayacak diye neden masadan kalktığı da ortaya çıkacak. Çünkü diyor ki ‘Ben Teoman Komanın öğrensiyim’ yani psikolojik harpçiyim diyor.

MERAL HANIM, MİLLET İTTİFAKI’NA PSİKOLOJİK HARP YAPMIŞTIR

Ümit Dikbayır önemli bir şey söylüyor. Benimle ilgili bir iftira atıldı diyor. İftirayı atan kadın nerede? İYİ Partili kaynaklarından öğrendiğimize göre hanımefendi bir ay önce işe alınmış. Yanlışsa çıkıp düzeltsinler. Bu İYİ Parti’de ki bazı arkadaşların iddiasına göre.

Bir milletvekili genel başkana 5 metre uzaklıktadır. Siyaset yapanlar bilir. Telefon açarsınız genel başkanla yakınlığına göre, kimi zaman kendisini, kimi zaman özel kalemini ararsınız. Sayın genel başkan uygun mu? Gelmek istiyorum, uğramak istiyorum. Bir şey aktarmak isytiyorum ya da bazen genel başkanın makamı arar sizi. Genel başkan sizi bekliyor diye.

Ben en son Ümit Dikbayır’a en son ne zaman görüştünüz diye sordum. 3 ay önce görüştük dedi.

Bir iddia varsa Ümit Dikbayır ile ilgili çağırırsın Ümit Dikbayır ile konuşursun.

Meral Akşener’in İYİ Parti’yi yönetemeyeceği bu kadar iddiadan hiç bir genel başkanın kalkamayacağı, bunları da çürütemeyeceklerine göre Meral Hanım’ın ya özel kalem müdürünü derhan işten atması gerekir çünkü eşinden bahsediyor Okan Bey’den. Ya görevden alması ya da uzaklaştırması gerekir. Ya da tüm bu iddiaları kabulleniyor demektir. Neden, hiçbir özel kalem müdürü genel başkanın dışında bu kadar yetki kullanamaz. Ümit Dikbayır siyasi terbiyesinden dolayı kibarlaştırarak biraz da etrafında dolanarak anlatıyor. Halen Meral Hanım’a kıyamıyor.