Ümit Özdağ'dan iddia: Meral Hanım bana Kandil'e gitmek istediğini söyledi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul’da yaptığı basın toplantısında, her gün yeni bir tartışmanın yaşandığı, yeni bir iddianın gündeme geldiği Türk siyasetinde çok büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Özdağ, İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde Meral Akşener’in kendisine, “Bir helikoptere atlayıp Kandil’e gitsem. Duran Kalkan ve Cemil Bayık ile konuşsam. Ne istiyorsunuz diye sorsam ne olur?” dediğini ileri sürdü.

Bu iddiasının ardından ben de Özdağ’a sorular sordum.

-Bu konuşma nerede geçti?

-Meral Akşener’in Ankara’daki evinde.

-Yanınızda başka kim vardı?

- Sadece ikimizdik. Kurucular Kurulu listesini hazırlıyorduk. Ben böyle bir şeyin olamayacağını söyleyerek konuyu kapattım. Üstelik parti kuruluşunda “eşit vatandaşlık” ifadesi geçiyordu, ben bu ifadeyi de çıkarttım.

Özdağ toplantı sırasında, Meral Akşener’in son zamanlarda yaptığı açıklamalara dikkat çekerek, “Bu açıklamalara bakacak olursak Meral Akşener yeni bir açılımdan söz ediyor. PKK ile görüşmekten söz ediyor. Eğer böyle bir durum olmasaydı. Ben aramızdaki bu konuşmayı dile getirmezdim” dedi ve ekledi: “Meral Akşener çıksın, Ümit Özdağ yalan söyledi desin.”

Elbette iki kişinin arasında geçen bir konuşma. Bu diyaloğun öncesinde neler konuşuldu ve konu nasıl iddia edilen noktaya geldi bilmiyoruz.

Fakat, milliyetçi bir partinin lideri, bir başka milliyetçi partinin liderini “Kandil’e gidip teröristlerle pazarlık yapmak istediğini” söylemekle suçladı.

Bakalım bu iddiaya nasıl yanıt verilecek?