UNICEF: "Gazze çocuk mezarlığına dönüştü"

UNİCEF Sözcüsü James Elder, Gazze'de yaklaşık olarak 940 çocuğun kayıp olduğu ve büyük bir ihtimalle enkaz altında olduklarını kaydederek, son 3 haftada 3 bin 450 çocuğun yaşamını yitirdiğini söyledi ve "Gazze çocuklar için bir mezarlığa dönüştü. Herkes için adeta bir cehennem." dedi.

UNICEF: "Gazze çocuk mezarlığına dönüştü"

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında Gazze'de yaklaşık 940 çocuğun kayıp olduğunu ve muhtemelen enkaz altında kaldıklarını belirterek, üç hafta içinde yaklaşık 3 bin 450 çocuğun öldürüldüğünü söyledi.

Edler, “Son verilere göre Gazze'de 940 çocuk kayıp. Muhtemelen enkaz altındalar. Çocukların enkaz altında gömülü olduğunu ve çıkarılmaları şansının çok az olduğunu düşünmek dayanılmaz” dedi.

UNICEF: "Gazze çocuk mezarlığına dönüştü" - Resim : 1

UNICEF Sözcüsü, Gazze’de yaşayan 2.3 milyon kişinin yarısının 18 yaşın altında olduğu ve şu ana kadar 10 binden fazla çocuğun öldüğü veya yaralandığına dikkat çekerek, “Bu sayı her geçen gün önemli ölçüde artıyor. Gazze çocuklar için bir mezarlığa dönüştü. Herkes için adeta bir cehennem. Ancak çocuklara yönelik tehditler bomba ve havan toplarının da ötesine geçiyor" diye konuştu.