Unicornlu dolandırıcı memur, 80 milyon vurgun yaptı! Mağdur konuştu: “Adalet dağıtılan bir yerde insanları kandırıp, dolandırıyorlar."

Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D., aralarında eski eşi ve annesinin de bulunduğu bir şebeke kurdu. Yüksek oranda kar payı ve faiz vadeden şebeke çok sayıda kişiyi yaklaşık 80 milyon lira dolandırdı. Mağdur Levent Sırataş, “Hakimlerin şifrelerini öğrenerek vatandaşların kimlik numaraları üzerinden sorgulama yapıp üzerlerine kayıtlı mal varlığının olup olmadığının kontrol ediyorlar. Adalet dağıtılan bir yerde insanları kandırıp, dolandırıyorlar." dedi.

Unicornlu dolandırıcı memur, 80 milyon vurgun yaptı! Mağdur konuştu: “Adalet dağıtılan bir yerde insanları kandırıp, dolandırıyorlar."

İddiaya göre Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D. tarafından kurulan şebeke, çevrelerindeki insanların güvenini kazanarak paralarını yüksek faiz ile kullanabileceklerini söyleyerek para topladı. Yüzde 10 kar payı veren şebeke bir süre ödemeleri de düzenli olarak yaptı. Birçok vatandaştan arabalarını ve gayrimenkullerini geçici olarak devralma karşılığında da yüzde 10 kar payı vadetti. Yüksek kar payını gören bir çok kişi şebekeye paralarını, evlerini ve arsalarını devretti. Bir süre sonra ise, devraldıkları gayrimenkulleri ve otomobilleri hileli yöntemlerle farklı kişiler adına tescil ettirdi. Gayrimenkulleri geçici olarak veren mağdurlara, gayrimenkulleri başkasına satacaklarını söyleyerek tekrar para istedi. 


80 MİLYON TL VURGUN

Yapılan şikayetlerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul ve Balıkesir'de eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda, Zabıt Katibi Süleyman D.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 80 milyon lira değerinde vurgun yaptıkları öğrenilen şebeke üyelerinden Süleyman D. ile şebekenin kasası olduğu iddia edilen Abbas K. tutuklandı. 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Unicornlu dolandırıcı memur, 80 milyon vurgun yaptı! Mağdur konuştu: “Adalet dağıtılan bir yerde insanları kandırıp, dolandırıyorlar." - Resim : 1


HEPSİ MEMUR


Yaklaşık 15 ay önce kendisinin şikayeti üzerine soruşturmanın başladığını, ailesiyle ve yakınlarıyla birlikte dolandırıldığını anlatan mağdur Levent Sırataş, "Kamu görevlileri bir çete kuruyorlar. Süleyman D. isimli kişi Bakırköy Adliyesinde, annesi Büyükçekmece Adliyesinde çalışıyor ancak bu olayların ortaya çıkmasına yakın tayinini Balıkesir'e aldırmış. Çetenin hesapları Süleyman D.'in formaliteden boşandığı eşi üzerinden dönüyor. Kendisi de Büyükçekmece Adliyesinde çalışıyor. Güvenimizi kazanmasının en büyük sebebi adliye personeli olması. İlk önce bu işe ben girdim ardından ailem, eşim, dostum çevremdeki herkes girdi. Annem altınlarını bozdurup verdi. İlk 6 ay ödemeler yapıldı, ancak daha sonra olayın rengi tamamen değişti" dedi. 

 

Unicornlu dolandırıcı memur, 80 milyon vurgun yaptı! Mağdur konuştu: “Adalet dağıtılan bir yerde insanları kandırıp, dolandırıyorlar." - Resim : 2

“BİZ ARTIK KİME NASIL GÜVENECEĞİZ”

Hakimlerin şifrelerini öğrenerek vatandaşların kimlik numaraları üzerinden sorgulama yapıp üzerlerine kayıtlı mal varlığının olup olmadığının kontrol edildiğini de anlatan Sırataş, "Muhtemelen hakimlerimizin bu durumdan haberleri yok. Yalnızca benim ailemin yaklaşık 13 milyonluk bir mağduriyeti söz konusu. 60 mağdur var. Süleyman D.'in annesi ve eşi tekrar göreve döndü. Biz artık kime nasıl güveneceğiz. Bu kadar delile rağmen çete üyeleri salınıyor, Adalet dağıtılan bir yerde insanları kandırıp, dolandırıyorlar." ifadelerini kullandı.