Üniversite, lise, öğrencileri dikkat! 5500 TL karşılıksız burs için başvuruları kaçırmayın!

Destekler son hız devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılı öğrencilere ''Başarı Teşvik Programı''kapsamında destek yapılacağını duyurdu. Peki 5500 TL Yardım Nasıl Alınır? Başvurular nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

Üniversite, lise, öğrencileri dikkat! 5500 TL karşılıksız burs için başvuruları kaçırmayın!

Öğrencilerin merak ettiği yardımlar arasında yer alan Başarı Teşvik Programı’nın detayları araştırılmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Başarı Teşvik Programı” kapsamında lise ve üniversite öğrencilerine destek olacağını duyurdu.

“Öğrencilerimize ve gençlerimize başarılar diliyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Başarı Destek Programı' aracılığıyla öğrencilere yardım konusunda bilgi verdi. Erdoğan, sosyal yardım alan hanelerden gelen öğrenciler ile devlet koruması altındaki çocuklar için, ilkokul birinci sınıf öğrencileri için net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, aynı alanda lisans öğrencileri için ise net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, aynı kursta lisansüstü eğitim gören gençlerin ilan edilen lisans sonrası mesleki eğitimlerini takip ederek kariyerlerine başlamaları net asgari ücrete kadar desteklenecek. Başarı Teşvik Programı çerçevesinde öğrenciler için sağlanan desteklere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden de ayrıca paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütçe ayırdığımız Teşvik Programı'nda öğrencilerimize ve gençlerimize başarılar diliyorum. 1.5 milyar lira, detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından açıklanacak." ifadelerini kullandı. 

5500 TL verilecek

Sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yüksek öğretim öğrencilere net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği verilecek. Ayrıca dört yıllık örgün yüksek öğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilere aylık 100 lira destek ödemesi yapılacak. Sosyal yardım alan meslek lisesi öğrencileri ve lise sonrası meslek kursuna giden öğrenciler de asgari destek ücreti alabilecek. Ayrıca işe girmek için merkezi sınav ve yarışmalara giren kişilerinde ihtiyaçları karşılanacak. Özel okullarda okuyan öğrenciler bu destekten faydalanamayacak. 

5500 TL Yardım Nasıl Alınır? 

Milli Eğitim Bakanlığı veya Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapılacak tespitlerle başarılı olan öğrencilere ödeme yapılacak. Başvuru süreciyle ilgili detaylar yönetmeliğin çıkmasıyla belli olacak. Başvurular için herhangi bir açıklama olmadı.

Bu yardımdan kimler faydalanabilir?

Devletin yaptığı bu yardımdan sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının alacağı ödemde, sınıfta dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60’ı ödenecek. 2022 yılında net asgari ücret 5.500 TL olarak belirlenmiş olduğu için bu durumda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 3.3300 TL ödeme alacak. Asgari ücretin fiyatı değişeceği için bu fiyatta değişecektir. ‘Başarı Teşvik Programı’ adı verilen teşvikte öğrencilerin sınıflarında dereceye girmesi şartı istenecek. Sosyal yardım alan ailelerin meslek lisesi mezunu öğrenciler ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençler de net asgari ücrete orantılı destek alacaktır.