Üniversite öğrencileri asansör faciasında ölen Zeren için eylem yaptı “Ölmeye değil okumaya geldik”

Bursa’da, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan öğrenciler, Aydın'daki kız öğrenci yurdunda meydana gelen asansör kazasında 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili olayı protesto etti. Öğrenciler 'ölmeye değil okumaya geldik’ diye sloganlar atarak olaya tepki gösterdi.

Üniversite öğrencileri asansör faciasında ölen Zeren için eylem yaptı  “Ölmeye değil okumaya geldik”

Aydın’ın Işıklı Mahallesi, Kültür Bulvarı’nda bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş, içerisinde 16 kişinin bulunduğu asansör arıza yapınca panik haline asansörden çıkmaya çalışmış bu sırada sıkışarak hayatını kaybetmişti.

Üniversite öğrencileri asansör faciasında ölen Zeren için eylem yaptı  “Ölmeye değil okumaya geldik” - Resim : 1

 DAHA ÖNCE DE ASANSÖRDE KALMIŞ

Zeren’in olaydan 1 hafta önce de asansörde kaldığı ve bu durumu annesine anlattığı, öğrencilerin asansörde yaşanan bu arızalar nedeniyle yönetimi sürekli uyardığı öğrenilmişti. Olayla ilgili yurt müdürü açığa alınırken ihmaller üzerinde duran savcılık soruşturma başlattı.

Üniversite öğrencileri asansör faciasında ölen Zeren için eylem yaptı  “Ölmeye değil okumaya geldik” - Resim : 2

“ÖLMEYE DEĞİL OKUMAYA GELDİK”

Zeren’in ölümünün ardından Bursa'da öğrenciler eylem yaptı. Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde bulunan KYK yurtlarının bahçesinde toplanan öğrenciler 'Ölmeye değil okumaya geldik’ diye sloganlar atarak olaya tepki gösterdi.

Üniversite öğrencileri asansör faciasında ölen Zeren için eylem yaptı  “Ölmeye değil okumaya geldik” - Resim : 3

2 SAAT EYEM YAPTILAR

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protestoda öğrenciler telefonlarının ışıklarını da açarak yaklaşık 2 saat boyunca eylemlerini sürdürdü. Yapılan anonsların ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.