Üniversite öğrencileri dikkat! Aylık 5 bin 250 TL alabilirsiniz

Üniversite öğrencilerine burs veren kurumları tek tek açıkladı. Aylık 5 bin 250 TL burs veren kurumlar var. İşte o liste...

Üniversite öğrencileri dikkat! Aylık 5 bin 250 TL alabilirsiniz

Hangi kurumlar burs veriyor? Üniversite öğrencilerine burs veren kurumlar hangileri? 5 bin 250 TL'ye kadar burs veren kurumlar bulunuyor. Üniversitelerde yeni öğretim yılı başladı. İhtiyacı olan öğrenciler, şartları sağladığı taktirde burslardan yararlanabilir. 

Üniversite öğrencilerine burs veren kurumlar belli oldu

Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler için tarihler ve miktarlar belli oldu. Burs veren vakıflar programlarını açıkladı. Burs ne kadar gibi sorularında yanıt bulduğu programlardaki detaylar netleşti. Para dergisinin yaptığı araştırmaya göre söz konusu burs programlarından bazıları:

Üniversite öğrencileri dikkat! Aylık 5 bin 250 TL alabilirsiniz - Resim : 1
 

TEKFEN VAKFI: Bu eğitim yılı itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyan 550 başarılı öğrenciye burs verecek.
Öncelik akademik birimi yeni kazananların olacak. Yeni adaylar için başvuru tarihi 3-16 Ekim.


ABDİ İBRAHİM VAKFI: Belirli üniversitelerin Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde birinci sınıfı tamamlamış ve ikinci sınıfta lisans eğitimine başlayacak olan, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı bulunan öğrencilere 2 bin 500 lira burs veriyor.
Yüksek lisans bursu ise 3 bin 500 lira.

YAŞAR EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI: Üniversitelerin belirli bölümlerinde okuyan başarılı ama maddi olanakları kısıtlı öğrencilere burs sağlıyor.
Son başvuru tarihi 30 Ekim.

ANADOLU VAKFI: 40 yılı aşkın süredir süren burs programının yeni dönemi için son başvuru tarihi 30 Eylül.

TÜBİTAK: YKS'de sayısal bölümler (Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik) için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler (Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat) için TYT puan türünde ilk 25 bine girerek yurt içindeki üniversitelerin belirtilen örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptıranlar aylık 5 bin 250 liraya kadar burs almaya hak kazanıyor.

Burs başvuru tarihi 24 Ekim-1 Kasım.

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI: 30 Eylül'e kadar başvuruların alınacağı burs programından yararlanmak için maddi desteğe ihtiyaç duymak, belirlenen kriterler çerçevesinde akademik ve sosyal yetkinlik açılarından başarılı olmak, İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli'ndeki devlet ve vakıf üniversitelerinin mühendislik fakültelerinde tam burslu olarak tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıt olmak gerekiyor.

İSTANBUL TİCARET ODASI: İstanbul'daki devlet üniversitelerinde öğrenim gören lisans öğrencileri ile vakıf üniversitelerine tam burslu olarak yerleştirilenlere burs veriyor.
Başvurular 26 Eylül-9 Ekim'de alınıyor. Ayrıca yüksek lisans bursu da var.
TÜRK EĞİTİM VAKFI: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite, yüksek lisans, doktora öğrencilerine burs veriyor.

Yararlanmak için son başvuru tarihi 10 Ekim.

SABANCI VAKFI: YKS'de Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak yine Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere aylık 2 bin lira burs veriyor.

Son başvuru tarihi 21 Ekim. 
Burstan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, İTÜ, ODTÜ gibi üniversitelerin öğrencileri faydalanabiliyor. Son başvuru tarihi 21 Ekim.