Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak 2022? ÖSYM 2022 tercih kılavuzu yayınlandı mı? YKS tercihleri ne zaman...

Milyonlarca öğrenci 20 Temmuz'da YKS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Diğer yandan da ÖSYM 2022 tercih kılavuzunun yayınlanmasını bekliyor. Üniversite öğrencisi adayları puanlarına göre tercih yapacaklar. Peki, Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak 2022? YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak 2022? ÖSYM 2022 tercih kılavuzu yayınlandı mı? YKS tercihleri ne zaman...

ÖSYM tarafından düzenlenen 2022 YKS, TYT, AYT sınavları geçtiğimiz günlerde yapıldı. Türkiye'nin dört bir yanından milyonlarca öğrenci üniversiteye giriş sınavı olan YKS'ye katıldı. YKS'nin ilk oturumu 18 Haziran'da ikinci oturumu AYT ise 19 Haziran'da yapıldı. Şimdiden sınava giren adaylar, bir yandan YKS sonuçlarının açıklanmasını beklerken diğer yandan "Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak 2022? ÖSYM 2022 tercih kılavuzu yayınlandı mı?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, YKS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak 2022?

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı), 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde TYT ve AYT olmak üzere gerçekleşti. YKS sonuçları ÖSYM'nişn aday işlemleri sayfasından görüntülenebilecek. Fakat henüz sonuçlar açıklanmadı. YKS 2022 üniversite sınavı sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde ÖSYM üzerinden açıklanacak.

Peki, YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

Sınav sonuçları açıklandığında YKS 2022 üniversite tercih dönemi başlayacak. YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacakken YKS tercihlerinin ise sınav sonuçları açıklandıktan bir hafta sonra başlaması bekleniyor.

ÖSYM 2022 tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Henüz ÖSYM 2022 tercih kılavuzu yayınlanmadı. YKS'ye gşiren öğrencilerin üniversite tercih dönemi henüz başlamadı. Fakat tercihlerin 20 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde yapılması bekleniyor. Bu yüzden öğrencilerin şimdiden hangi üniversiteyi tercih listesine yazacaklarını araştırmaları öneriliyor.

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) henüz tercih kılavuzunu yayınlamadı ve bu konu ile ilgil de herhangi bir resmi duyuru yapmadı. YKS 2022 Üniversite tercihleri ile ilgili herhangi bir yapılacak duyuruyu ÖSYM'nin resmi internet sitesinden takip edebilirsiniz.