Üniversiteler ne zaman açılacak, açılacak mı? Yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Normalleşme adımlarıyla birlikte akademik takvim belli olurken YÖK yüz yüze eğitim duyurusu yayınladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin açılacağı tarihi bildirdi.

Üniversiteler ne zaman açılacak, açılacak mı? Yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Aşılama yaş sınırı 18'e inerken üniversitelerin açılış tarihi de geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada üniversitelerin 13 Eylül itibarıyla açılacağı bildirildi. Öte yandan YÖK'ten gelen duyuruda da "Yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Üniversiteler ne zaman açılacak, açılacak mı? Yüz yüze eğitim başlayacak mı? - Resim : 1

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalardaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından normalleşme takvimi açıklamaları kapsamında, üniversitelerin, 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibarıyla başlayacağını bildirmişti. Konuya dair ayrıntılar netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.

Üniversiteler ne zaman açılacak, açılacak mı? Yüz yüze eğitim başlayacak mı? - Resim : 2

ÜNİVERSİTELER YÜZ YÜZE Mİ AÇILACAK? 

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, 2019 yılının sonlarında başlayan Covid-19 küresel salgını ile birlikte yükseköğretim kurumlarında uzaktan eğitime geçildiği anımsatıldı. Uygulamalı eğitimlerin bir kısmına devam edilmesi ve özellikle harmanlanmış (hibrit) öğretimin de yaygınlaşması ile birlikte geçen yıl 'Küresel Salgında Yeni Normalleşme' çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Üniversiteler ne zaman açılacak, açılacak mı? Yüz yüze eğitim başlayacak mı? - Resim : 3

Açıklamada, "Salgının dinamik bir süreç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin ilgili kurulları tarafından salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programların farklı uygulamaları özelinde planlama yapılması gerektiği belirtilmiştir. Buna göre üniversitelerimizde 'Koronavirus Komisyonları' oluşturulmuş, hızlı karar mekanizmaları tesis edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
 Üniversiteler ne zaman açılacak, açılacak mı? Yüz yüze eğitim başlayacak mı? - Resim : 4

Yüz yüze eğitimin başlaması için çalışmaların yürütüldüğü belirtilerek, "2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde, Yükseköğretim Kurulu olarak örgün programlarda 'yüz yüze eğitime' başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir. Salgının seyrine, alt yapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, Covid-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir" denildi.

Üniversiteler ne zaman açılacak, açılacak mı? Yüz yüze eğitim başlayacak mı? - Resim : 5