Hibrit eğitim nedir? Üniversiteler hibrit eğitime geçecek mi? YÖK Başkanı açıkladı!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından üniversitelerin uzaktan devam etme kararı alınmıştı. Uzaktan eğitim kararı sosyal medyada eleştirilere neden olmuştu. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı. Özvar, “uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitimin harlanmasıyla hibrit eğitim de uygulanabilecektir." dedi. Peki, Hibrit eğitim nedir? Üniversiteler hibrit eğitime geçecek mi? İşte detaylar…

Hibrit eğitim nedir? Üniversiteler hibrit eğitime geçecek mi? YÖK Başkanı açıkladı!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından üniversitelerde uzaktan eğitime geçildiği açıklanmıştı. YÖK üniversitelerin durumunu yeniden ele aldı ve 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin yeni kararları açıkladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar “Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar değerlendirilecek. Hibrit eğitim sistemi değerlendirilecek" dedi.

ÜNİVERSİTELER HİBRİT EĞİTİME GEÇECEK Mİ?

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın üniversiteler ile ilgili açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“2022-2023 döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar değerlendirilecek. Hibrit eğitim sistemi değerlendirilecek.”

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır.