Ünlü ekonomistten Türkiye yorumu! Risk sürebilir

IMF eski Baş ekonomisti Kenneth Rogoff, gelişmekte olan ülkeler için borç ve enflasyon krizinin kapıda olduğunu belirttiği konuşmasında, Türkiye'ye ilişkin görüşlerini bildirdi.

Ünlü ekonomistten Türkiye yorumu! Risk sürebilir

Dünya genelinde koronavirüs salgının izleri artarken, krizden çıkış yollarını araştırılıyor. IMF eski Baş ekonomisti Kenneth Rogoff, koronavirüs salgınının ekonomiye etkisinin, 1930’ların Büyük Buhran’ından fazla olduğunu kaydederek Türkiye'ye ilişkin görüşlerini dile getirdi. Rogoff, “Türkiye’nin şu ana kadar klasik bir tam gelişmiş borç krizi yaşamamış olması etkileyici ama durum kırılgan olmaya devam ediyor” yorumunu yaptı.

Özellikle gelişmekte olan ülkeler için borç ve enflasyon krizinin kapıda olduğunu belirten Kenneth Rogoff, krizlere aşina bir isim olarak bu kez her şey normal giderse bile global ekonominin resesyondan çıkışının yıllar alabileceğini söyledi. Bu varsauıma göre, bu bilinmezliğin yarattığı belirsizlik de son krizi tarihteki geçmişte yaşanan ekonomik krizlerden tümüyle farklılaştırıyor. Krizin gelişmiş ekonomilerde yatırım, istihdam ve talep tarafında kalıcı durgunluk yaratacak ve gelişmekte olan piyasalarda ise borç ve enflasyon krizine neden olacağa benziyor.