"Taraflarla konuştum" diyerek duyurdu! Asgari ücret Ocak ayında...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından milyonlarca çalışanın maaşını etkileyecek asgari ücretin ne kadar olacağı araştırılmaya devam ediyor. Gazeteci Melik Yiğitel, taraflarla görüştüğünü kaydederek yeni yılda asgari ücret için dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İşte detaylar...

"Taraflarla konuştum" diyerek duyurdu! Asgari ücret Ocak ayında...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları asgari ücret ve birçok kaleme daha etki edecek. Gazeteci Melik Yiğitel, bir televizyon yayınında milyonlarca çalışanı etkileyecek bir açıklama yaptı. Yiğitel, asgari ücrette beklenen bant aralıklarını işaret ederek, şöyle konuştu:

Resmi istatistiklere göre asgari ücretli çalışan sayısı yüzde 37. Bu Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in 2 hafta önce açıkladığı rakam. Toplamda 31 milyon 422 bin kişi çalışıyor. Bunun 13 milyon 536 bini asgari ücretli. Ben bütün taraflarla konuştum. Gördüğüm kadarıyla rakam 8 bin liradan az olmayacak. 8 bin – 8 bin 500 bandında bir yerde olacak. Hatta bu bandı biraz daha daraltırsam 8 bin 300 civarında bir rakam çıkabilir, sürpriz olmaz.