Ünlü hava durumu profesörü Orhan Şen’den tüm İstanbul’a uyarı: 30 yılın rekoru gelebilir

İklim değişikliği kendini iyiden iyiye gösterirken uzmanlar, ülke genelinde son yılların en sıcak kışının yaşandığını söylüyor. Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarının daha da artacağı konusunda uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabından duyuru yapan Şen, paylaşımında İstanbul ile birlikte birçok ilde bu hafta son 30 yılın en sıcak ocak ayı rekorunun kırılabileceğini açıkladı.

Ünlü hava durumu profesörü Orhan Şen’den tüm İstanbul’a uyarı: 30 yılın rekoru gelebilir

Bu kış ülkenin önemli bir kesiminde beklenen sıcaklık ve yağışlar olmadı. Hava sıcaklıkları sonbahar değerlerinde seyrederken her yıl bu dönemde kar yağışı olan pek çok ilde de yağışlar gerçekleşmedi. 

30 YILIN REKORU KIRILABİLİR

Sıcak kış devam ederken konunun uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den açıklama geldi. Şen'in paylaşımına göre hava sıcaklıkları daha da artacak, 30 yılın ocak ayı sıcaklık rekoru kırılacak.

Kış sert yüzünü bu yıl göstermezken uzman Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından konuya ilişkin çok önemli bir paylaşım yaptı. Şen, yaptığı paylaşımda mevsim normallerinde seyretmeyen hava sıcaklıklarının daha da artacağını ve son 30 yılın sıcaklı rekorunun kırılacağını ifade etti. 

"HAFTA BOYUNCA YAĞIŞ YOK"

Prof. Dr. Orhan Şen konuya ilişkin resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda,  "Çarşamba Perşembe Cuma Güneyli akışlar ile sıcaklıklar artıyor. Bazı illerde Ocak ayının sıcaklık rekorları kırılabilir. İstanbul'un son 30 yılın sıcaklık rekoru 2010 da 18.8 C olmuş bu kırılabilir. Hafta boyunca yağış yok. Cumartesi batıda yağmur görünüyor." ifadelerini kullandı. 

Ünlü hava durumu profesörü Orhan Şen’den tüm İstanbul’a uyarı: 30 yılın rekoru gelebilir - Resim : 1