Ünlü isimlerden Ekrem İmamoğlu'na otobüsteki fotoğraf üzerinden sert eleştiriler

Bayram'da Karadeniz turuna çıkan Ekrem İmamoğlu'nun otobüsündeki gazetecilerle fotoğrafı, ünlü isimler tarafından topa tutuldu. Birçok isim o fotoğrafa tepki gösterirken, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un, "Biz bu tartışmaları önemsemiyoruz. 200-300 kişinin eleştirileridir" değerlendirmesi öfkeyi artırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turu, kamuoyunun gündemine oturdu.

3 günlük bayram süresince  Rize, Artvin ve memleketi Trabzon’a giden İmamoğlu’nun bu gezisi, Cumhurbaşkanlığı adaylığı olarak yorumlansa da ziyarette verilen mesajlardan çok, otobüste yer alan gazeteciler konuşuldu. 

Otobüsteki gazeteciler

Ziyareti sırasında İmamoğlu, otobüsüyle bazı gazetecileri de götürdü. 

Yol boyunca otobüste gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İmamoğlu'na; otobüste çekilen fotoğrafın sosyal medyaya düşmesi sonrası tepkiler de gecikmedi.

Tepkiler peş peşe geldi

Özellikle otobüs içinde bir kadın gazetecinin yer alması tepkilerin çoğalmasına neden oldu.

İmamoğlu'na yakınlığı ile bilinen isimler otobüsteki fotoğrafı paylaşarak, sosyal medya hesaplarından İmamoğlu tarafından hayal kırıklığına uğratıldıklarını belirtip, artık güvenmeyeceklerinin mesajını verdi. O isimler arasında, şarkıcı Gökhan Özoğuz, Atilla Taş, piyanist Fazıl Say, gazeteci İrfan Değirmecioğlu, sunucu Ece Üner, gibi isimler yer aldı.

İşte o tepkiler;

Ünlü isimlerden Ekrem İmamoğlu'na otobüsteki fotoğraf üzerinden sert eleştiriler - Resim : 1

 

Ünlü isimlerden Ekrem İmamoğlu'na otobüsteki fotoğraf üzerinden sert eleştiriler - Resim : 2

Ünlü isimlerden Ekrem İmamoğlu'na otobüsteki fotoğraf üzerinden sert eleştiriler - Resim : 3

Ünlü isimlerden Ekrem İmamoğlu'na otobüsteki fotoğraf üzerinden sert eleştiriler - Resim : 4

Ünlü isimlerden Ekrem İmamoğlu'na otobüsteki fotoğraf üzerinden sert eleştiriler - Resim : 5

Ünlü isimlerden Ekrem İmamoğlu'na otobüsteki fotoğraf üzerinden sert eleştiriler - Resim : 6

Ongun'dan tepkilere yanıt

Kamuoyunda gündem olan fotoğraf hakkında Fox TV'den İsmail Küçükkaya'ya konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Biz bu tartışmaları önemsemiyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir" dedi.

Küçükkaya’nın aktardığına göre; Ongun, eleştirilere, "Nagehan Alçı o bölgede çok seviliyor. Biz fotoğrafın bütününe bakıyoruz" şeklinde yanıt verdi.

İsmail Küçükkaya, Ongun’un açıklamasını şöyle aktardı:

"Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Medyanın kendi içerisindeki tartışmalar olarak değerlendiriyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir. Biz bunu çok da önemsemiyoruz doğrusu. Biz Twitter'a bakmıyoruz.

Fotoğrafı ben istedim en son aşamada. Yazılar yazılıyordu, paylaşımlar yapılıyordu, ben biraz gazeteciler üzerinde yürüdüm. Bu bizim ilk seyahatimiz değil. Bundan sonra da yapacağız. Ardahan'da bir gezi var. Aslında bu geziye Hande Fırat'ı da davet etmiştim. Eşi ile ilgi olarak bazı tartışmalar olduğu için gelemedi. Başkalarını da davet ettik, birinin tatili birinin başka bir şeyi vardı. Ben bu tartışmaları çok önemsemiyorum.

Nagehan Alçı oralarda çok seviliyor. Ben kendi başıma yapmıyorum ki, bu listeyi kendi başıma hazırlamadım. Gezi hazırlarken listeyi sayın başkana sunuyorum. Sayın başkan onay vermeseydi ben bu geziyi düzenleyebilir miydim? İmamoğlu'nun keyfi yerinde. O, bu tartışmalara bakmıyor. Biz genel fotoğrafın bütününe bakıyoruz."