Ünlü oyuncu Semra Dinçer kimdir, hastalığı neydi, neden öldü?

Kuzey Güney dizisinde Kuzey'in annesini canlandıran oyuncu Semra Dinçer hayatını kaybetti. Ölüm haberini şarkıcı Haluk Levent duyurdu. Peki, Kavak Yelleri, Kuzey Güney ve İstanbullu Gelin gibi birçok başarılı yapımda yer alan Semra Dinçer, kimdir, hastalığı neydi, neden öldü?

Ünlü oyuncu Semra Dinçer kimdir, hastalığı neydi, neden öldü?

Sinema ve dizi oyuncusu Semra Dinçer'in ölüm haberini şarkıcı Haluk Levent Twitter hesabından, "Akciğer kanseriydi. 2 yıl öncesinden itibaren Ahbaplar ilgilendi. İsmini vermedik.
Sadece S.D olarak yazmıştık. Hayırseverler tarafından 2 kez ev tutuldu sayısız operasyon yaptırıldı. Ama olmadı. Oyuncu Semra Dinçer ablamızı az önce kaybettik. Sevenlerinin başı sağ olsun" sözleriyle duyurdu. Haluk Levenet'in paylaşımı sonrası ünlü oyunucunun ölüm haberini alan hayranları Semra Dinçer kimdir, hastalığı neydi, neden öldü? gibi aramalar yapmaya başladı. Peki, ünlü oyuncu Semra Dinçer kimdir, hastalığı neydi, neden öldü?

Ünlü oyuncu Semra Dinçer kimdir, hastalığı neydi, neden öldü? - Resim : 1

Semra Dinçer kimdir, hastalığı neydi, neden öldü?

Semra Dinçer, 1965 Ankara doğumlu. Oyunculuk eğitimi almayan Semra Dinçer "alaylı" diye tabir edilen işin mutfağında yetişti, birçok dizi ve sinema filminde roller aldı, başarılı bir performans sergiledi. Kuzey Güney dizisinde Handan Tekinoğlu karakterini canlandırdı.

Kameralar karşısına ilk kez 1984 yılında 'Köşe Dönücü' adlı dizi ile geçen güzel oyuncu, Kaybolan Yıllar, Martılar ve İstanbul, Cinayet Masası, Yolun Sonu, Geniş Zamanlar, Kavak Yelleri, İstanbullu Gelin gibi pek çok yapımda da yer aldı.

Ünlü oyuncu Semra Dinçer kimdir, hastalığı neydi, neden öldü? - Resim : 3

Başarılı oyuncu son olarak ise TV 8 ekranlarında yayınlanmakta olan 'Kırmızı Oda' adlı dizide Hediye'nin biyolojik annesi Hikmet karakterine hayat verdi.

Semra Dinçer akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.