Ünlü rapçinin cinsel iddialarıyla başı dertte!

Ünlü rapçi Sean Diddy Combs, birden fazla kişiye cinsel saldırı ve ticaretiyle suçlanıyor. İddiaları reddeden rapçi, aday gösterildiği Grammy Ödülleri'ne hakkındaki suçlamalar nedeniyle katılmayacağını açıkladı.

Ünlü rapçinin cinsel iddialarıyla başı dertte!

Sean John Combs, Puff Daddy, P. Diddy, Sean John, Puff ve Puffy adlarıyla ünlenen Sean Diddy Combs, cinsel saldırı iddialarının ardından 2024 Grammy Ödülleri'ne katılamayacak.

54 yaşındaki rapçi, The Love Albümü: Off the Grid adlı albümüyle bu yılki törende "En İyi Progresif R&B Albümü" dalında aday gösterildi. Sözcü'nün aktardığına göre Combs, 2004 yılından bu yana ilk kez Grammy için yarışıyor. Ancak müzisyenin bir temsilcisi, 4 Şubat'ta Los Angeles'ta yapılacak ödül törenine katılmayı planlamadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

6 Aralık'ta ismi açıklanmayan bir kadın, Combs ve iki kişinin ticareti ve cinsel saldırıyla suçlayan dava açtı. Combs, uzun süre birlikte çalıştığı eski Bad Boy Records başkanı Harve Pierre ve üçüncü bir adamla birlikte, 2003 yılında kayıt stüdyosunda 17 yaşındaki bir kıza toplu tecavüz etmekle suçlanıyor.

Davada, o zamanlar bir lise öğrencisi olan "Jane Doe"nun eyalet sınırları boyunca kaçırıldığı, uyuşturucu ve alkol ile satıldığı belirtiliyor.

"HİÇBİRİNİ YAPMADIM"

Combs, ise kendisine yöneltilen tüm bu iddiaları reddederek yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Yeter artık. Son birkaç haftadır sessizce oturdum ve insanların karakterime suikast düzenlemeye, itibarımı ve mirasımı yok etmeye çalışmasını izledim. Erken bir maaş günü arayan kişiler tarafından hakkımda mide bulandırıcı iddialarda bulunuldu. Açık konuşayım: İddia edilen korkunç şeylerin hiçbirini yapmadım. Adım, ailem ve hakikat için savaşacağım.”

Avukat Douglas H. Wigdor, daha önce Combs'a karşı cinsel saldırı ve insan ticaretiyle suçlayan R&B şarkıcısı Casandra Cassie Ventura'yı temsil ettikten sonra "Jane Doe" adına yeni davayı açtı.

DAVA AÇILDIKTAN SONRA ANLAŞTILAR

Combs ve Ventura dava açıldıktan bir gün sonra anlaştılar. Combs'un avukatlarından Ben Brafman o sırada şunları söylemişti: "Açıkça belirtmek isterim ki özellikle 2023'te bir davayı çözüme kavuşturma kararı bir suçun kabulü anlamına gelmez. Bay Combs'un davayı çözüme kavuşturma kararı, onun iddiaları açıkça reddetmesine hiçbir şekilde zarar vermez. Karşılıklı bir anlaşmaya vardıkları için mutlu ve Bayan Ventura'ya en iyisini diliyor.”

Kasım ayında Combs, kendisine bir hafta içinde açılan üç cinsel saldırı davasının ardından Revolt televizyon ağının başkanlığından istifa etti.