Picasso'yu terk eden tek kadın hayatını kaybetti

Ünlü ressam Pablo Picasso'yu terk eden tek kadın olarak bilinen sanatçı Françoise Gilot, 101 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberini Gilot’un kızı duyurdu.

Picasso'yu terk eden tek kadın hayatını kaybetti

1943 yılında henüz 21 yaşındayken 61 yaşındaki Picasso ile tanışan Gilot, Malagalı efsane ressamı kendi isteğiyle terk etmişti.

Fransız ressam, sanat eleştirmeni ve yazar olan Françoise Gilot'un Manhattan'daki bir hastanede öldüğü açıklandı. Pablo Picasso'dan 2 çocuğu olan Gilot, 11 yıl ünlü ressamla birlikte olmuştu. Ancak ikili hiç evlenmedi.

Picasso'yu terk eden tek kadın hayatını kaybetti - Resim : 1

Acı haberi kızı Aurelia Engel duyurdu. Gilot'nun "akciğer ve kalp sorunları" yaşadığı belirtildi. Gilot, 1964 yılında Picasso ile Hayat adlı bir kitap yazmıştı.

Picasso ile ayrılınca sanat hayatı büyük bir darbe yemişti. Picasso, galerilerin onun eserlerini satın almasını engelledi. Hatta, Gilto'nun kendisiyle ilgili yazdığı kitabın piyasaya çıkmasını da engellemeye çalışmıştı. Kitap yayınlanınca Pablo Picasso, Gilot'dan olan çocukları Claude ve Paloma'yı bir daha görmeyi reddetti.

Picasso'yu terk eden tek kadın hayatını kaybetti - Resim : 2

Picasso'yu terk ettikten sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşen Gilot, burada sanat kariyerini yeniden inşa etmişti. Resimlerinin çoğu MET Müzesi, MoMA ve Pompidou Merkezi'nde sergilenen Françoise Gilot'nun 'Dove with a Guitar' adlı eseri 1.3 milyon dolara satılmıştı.