Ünlü sanatçıdan acı haber: Şükran Özer Doruk vefat etti

Uzun yıllar İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Müziği İcra Heyeti'nde yer alan sanatçı Şükran Özer Doruktan acı haber geldi. Duayen sanatçı 91 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü sanatçıdan acı haber: Şükran Özer Doruk vefat etti

Onur Akay, Türk Sanat Müziği sanatçısı Şükran Özer Doruk’un 91 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. Akay, “Bayan kahkaha Güzide Kasacı’nın ölüm haberinin üzüntüsünü yaşarken, bir acı haber daha geldi" açıklamasını yaptı.

Haberi, kendi internet sitesinden duyuran Akay, “Türk sanat müziğinin efsane seslerinden Şükran Özer Doruk’un, 27 Kasım 2023 Pazartesi akşamı vefat ettiğini öğrendim. Bülbül sesli olarak anılan sanatçımız bir döneme damga vurmuştu. 91 yaşında hayatını kaybeden değerli sanatçımızın cenazesi, 29 Kasım 2023 Çarşamba günü Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazını müteakip Edirnekapı Şehitlik Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedildi. Şükran Hanım, daha önce Cahide Sonku ile evlenen ve Sonku’dan Ender Doruk isminde bir kızı olan tüccar İhsan Doruk’la 1957 yılında evlenmiş ve iki kız çocuğu dünyaya getirmişti. Ayrıca Şükran Hanım, 2011 yılında ise 14 yaşından bu yana sahnelerden ve plaklardan kazandığı tüm servetini çaldırmıştı. Tarabya’daki evine balkondan giren hırsızlar, kasadaki 1.5 milyon dolarlık altın ve parayı çalmıştı" ifadelerini kullandı.