Ünlü takı üreticisi Pandora'dan açıklama: Artık saf elmas yerine yapay elmas kullanacağız

Dünyanın en büyük takı üreticilerinden biri olan Pandora önemli bir açıklama yaptı. Şirket, ürünlerinde artık saf elmas yerine sadece yapay elmas kullanılacağını açıkladı.

Ünlü takı üreticisi Pandora'dan açıklama: Artık saf elmas yerine yapay elmas kullanacağız

Merkezi Danimarka'da bulunan ünlü takı üreticisi Pandora, ürünleriyle ilgili çok önemli bir açıklamada bulundu. Dünyanın en büyük takı üreticilerinden biri olan şirket artık ürünlerinde saf elmas yerine yapay elmas kullanacaklarını açıkladı.

Sputnik'te yer alan açıklamada, şirketin ilk kez yapay ortamda üretilen elmaslardan oluşan bir koleksiyonu satışa sunduğu belirtilerek, takılarda bundan sonra madenlerden çıkarılan elmaslara yer verilmeyeceği bildirildi.

​Açıklamada, şirketin elmas piyasasını dönüştürmeyi, ürünleri sürdürülebilir ve herkesin ulaşabileceği bir hale getirmeyi hedeflediği kaydedildi.

Elmas kriterlerine uyuyor

Elmas piyasasında yapay elmasın payının arttığı belirtilen açıklamada, yapay elmasın, elmasta aranan '4 C kriterine (kesim, renk, netlik ve karat)' birebir uyduğu aktarıldı. Şirket, geçen yıl ürünlerinde madenlerden çıkarılan yaklaşık 50 bin parça saf elmas kullanmıştı.

Elmas piyasasının merkezi olarak bilinen Belçika'nın Antwerp kentindeki Dünya Elmas Merkezi'nin verilerine göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen yıl küresel elmas talebi yüzde 15 düştü.