Tuvalet kağıdıyla yaptığı şey akıllara durgunluk verdi: Tuvalet kağıtlarını kaynatıp...

Yurtdışındaki bir yayıncı, sosyal medya paylaşımı akıllara durgunluk verdi. Ünlü ismin tuvalet kağıdıyla yaptığı şey izleyenleri şoke etti.

Tuvalet kağıdıyla yaptığı şey akıllara durgunluk verdi: Tuvalet kağıtlarını kaynatıp...

Learntogrow1 adlı kullanıcının son paylaşımını izleyenler, pratik bitki yetiştirme hakkında daha önce hiç duymadığı bir bilgi ile karşılaştı. Ünlü yayıncının tuvalet kağıdında istiridye mantarı yetiştirdiğini görenler şaşkına döndü. 

 

 

TUVALET KAĞITLARINI KAYNATIP BAKIN NE YAPTI 

Yayıncı, tuvalet kağıdını kaynayan suyun içersine atarak ıslattı ardından da biraz kuruması için açık bir alanda bekletti. Sonrasında bir poşetin içersine tohum koyarak, istiridye mantarını elde etti. Bunun yanı sıra tarifini de veren yayıncı şu ifadeleri kullandı:

1. Geniş bir tencerede suyu kaynatın ve ocaktan alın. 2.Tamamen doyana kadar sıcak suya bir rulo yerleştirin ve boşaltmak için bir soğutma rafına yerleştirin. Soğumasına izin verin. 3. Ruloyu bir filtre yama torbasına koyun. 4. Rulonun ortasına biraz tahıl dökün. 5. Torbayı filtre yamasının üzerinde bir lastik bantla kapatın. 6. Torbayı 65-75 F arasında bir sıcaklığa yerleştirin. Onları koridordaki dolaba yerleştirdik. Bu, yaklaşık 4 ½ hafta süren kuluçka dönemidir. 7. Meyve vermeyi teşvik etmek için çantayı 2 gün buzdolabına koyun. 8. Torbayı buzdolabından çıkarın ve hava sirkülasyonu sağlamak için lastik bandı çıkarın. 9. Torbayı günde 2-3 kez buğuladık. Torbayı buzdolabından çıkardıktan 7 gün sonra mantarları topladık. Hazırlıktan hasada kadar olan süreç yaklaşık 6 hafta sürmüştür.